00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת זברה

 

ביום שהכנתי את העוגה הנפלאה הזו, עלו בי המון זכרונות. ודווקא לא זיכרונות מבית אמא ומהמטבח, אלא זכרונות מהימים שאני והחצי שלי היינו זוג צעיר, הורים לשני ילדים קטנים,   המחפשים בנרות, בכל יום שבת וחופש, תעסוקה לילדים! כך מצאנו את עצמנו פעמים רבות בגן החיות, בספארי ולפעמים סתם באיזה מושב או קיבוץ שהחזיקו סוסים, עזים ותרנגולות מקרקרות... יש לציין שהתעסוקה מהסוג הזה הייתה מאוד אהובה עלינו, ולו רק לאור העובדה שלאחריהם, הילדים היו כל כך עייפים וחיפשו רק את המיטה. (מה שהותיר לנו כמה שעות של מנוחה ושקט).

ולמה אני לוקחת אתכם לטיול הזה בגן החיות? פשוט משום שנזכרתי כי בבלוג שלי כבר יש  מתכון לעוגיות "אזני פיל" ועכשיו מתכון ל"עוגת זברה"... ומבלי לשים לב אני חוזרת אל גן החיות ... רק שעכשיו הילדים כבר גדולים וכל מה שאני רוצה זה שהם יבואו הביתה ויעשו קצת בלגן.  

אם אתם עדיין בשלב של חיפוש תעסוקה לילדים הקטנים, אני ממליצה לכם להכין את העוגה הזאת לקראת הטיול הבא. היא מאוד מתאימה לטיולים ופעילויות מחוץ לבית מאחר והיא לא דורשת מקרר.

ואם אתם כבר בשלב השני, של ההמתנה לביקור הילדים בבית. אני גם ממליצה לכם להכין את העוגה הזו, כדי שייקחו אותה איתם לקפה אצלם בבית. ובכל פעם שיקחו ביס יחשבו על אמא/אבא.

 

 

 

המתכון מתאים לתבנית 24 או 26 סמ'

 

המצרכים:

  • 1 כוס סוכר לבן + 3 כפות סוכר חום

  • 4 ביצים

  • 1 כוס חלב

  • 1 כוס שמן

  • 1 כפית תמצית וניל איכותי

  • 2 כוסות קמח רגיל מנופה

  • 1 שקית אבקת אפיה

  • 1/4 כפית מלח

  • 2 כפות קקאו מנופה

  • אבקת סוכר לקישוט

 

ההכנה:

  1. בקערת המיקסר עם וו הגיטרה, הקציפו את הביצים והסוכר. עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.

  2. הוסיפו את השמן, החלב ותמצית הוניל וערבבו לאיחוד.

  3. ערבבו בנפרד את הקמח המנופה, המלח ואבקת האפיה. והוסיפו לקערת המיקסר וערבבו לאיחוד.

  4. העבירו מחצית מהמסה אל קנקן מזיגה.

  5. אל המחצית הנותרת הוסיפו את הקקאו המנופה וערבבו היטב שלא יווצרו גושים, והעבירו גם לקנקן מזיגה.

  6. שמנו היטב את תבנית האפיה וחממו את התנור ל- 170 מע'.

  7. שיפכו מעט מהמסה הלבנה אל מרכז התבנית. מעל המסה הלבנה, במרכזה, שיפכו מעט מהמסה הכהה וכך הלאה עד לסיום.

  8. הכניסו לתנור לאפיה של כ- 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

  9. הוציאו מהתנור וצננו היטב.

  10. לאחר הצינון הוציאו מהתבנית, העבירו לצלחת הגשה ופזרו אבקת סוכר.

 

 

 

 

 

בתאבון, ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת