00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

חלה לשבת

 

 

 

כבר מזמן רציתי להעלות לבלוג מתכון של חלה לשבת, אבל בכל פעם משהוא אחר צץ והחלה נדחקה הצידה. לכן הפעם החלטתי להרים את הכפפה, ולתת לחלה את כל הכבוד המגיע לה. ומגיע לה!

לכן הכנתי אותה הפעם גדולה ומרשימה. (מחמש צמות). לאחר שסיימתי את מלאכת הקליעה, היא פתאום הזכירה לי את החלות שהיו פעם מכינים בחתונות...חחח וכך נדבק לה שם החיבה "חלה-כלה".

חשוב לציין כי מכמות הבצק במתכון הזה, ניתן להכין שתי חלות בגודל בינוני (2 חלות של שלוש צמות) או חלה אחת בינונית ולחמניות אישיות או פשוט להכין את "החלה-כלה" (מחמש צמות) כמו שאני הכנתי. בכל מקרה כל אפשרות שתבחרו, תהיה טובה וטעימה!

אבל עיזבו מילים ותיאורים, אומרים שאין טוב ממראה עיניים... אז הנה "החלה-כלה" שלי 

 

 

 

המצרכים:

  • 1 ק"ג קמח רגיל מנופה

  • 2 כפות (17 גר`) שמרים יבשים (או 50 גר` שמרים טריים)

  • 2 ביצים 

  • 1/2 כוס סוכר 

  • 2 כוסות מים פושרים

  • 1/2 כוס שמן קנולה

  • 1 כף מלח

 

  • 1 חלמון  מהול בכף מים 

  • שומשום לבן ושומשום שחור לקישוט

 

ההכנה:

  1. הכניסו אל קערת המיקסר את הקמח המנופה והשמרים וערבבו כשתי דקות במהירות נמוכה.

  2. הוסיפו את הביצים, הסוכר, השמן והמלח. ולאט לאט הוסיפו את המים הפושרים.

  3. המשיכו לעבד את הבצק עוד כ- 8 דקות. (אם הבצק רך מידי ניתן להוסיף מעט קמח ואם הוא יבש הוסיפו מעט מים). 

  4. הוציאו את הבצק, מירחו אותו במעט שמן. שימו חזרה בעקרה, סיגרו בניילון נצמד והניחו בצד עד שהבצק יכפיל את נפחו.

  5. לאחר התפיחה הראשונה, לושו את הבצק בידיים, להוצאת האוויר וחלקו את הבצק לכדורים. (בהתאם לחלות שהחלטתם להכין)

  6. במידה והחלטתם להכין חלה מחמש צמות, חלקו את הבצק ל- 5 חלקים שווים. גלגלו כל כדור בצק לגליל ארוך (השתדלו שכולם יהיו באותו האורך)

  7. חברו את הקצוות של חמשת הרצועות בקצה העליון, ומספרו את הרצועות 1,2,3,4,5 כעת העבירו את רצועה מס` 1 מעל רצועה מס` 3. את רצועה מס` 2 מעל רצועה מס` 3 ואת רצועה מס` 5 מעל רצועה מס` 2.

  8. כעת מספרו מחדש את הרצועות והתחילו שוב באותו הסדר. כך עד הסוף.

  9. חברו יפה גם את הקצוות התחתונות, העבירו לתבנית מרופדת בנייר אפיה, כסו במגבת נקייה והניחו בצד להתפחה נוספת של כ- 1/2 שעה.

  10. טירפו מעט עם מזלג, את החלמון והמים יחד. מירחו את החלה, ופזרו שומשום לקישוט.

  11. הכניסו לתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות, למשך כ- 40 דקות עד שהחלה זהובה גם למעלה וגם בתחתית.

 

הערות/הארות:

  • ממליצה בחום לא לדלג על שלב ניפוי הקמח בהתחלה. זה מוסיף אווריריות לחלה.

  • בשלב קליעת החלה, אל תתיאשו גם אם התבלבלתם ולא בדיוק העברתם את הצמות בסדר הנכון, המשיכו לפי מה שנראה לכם נכון. (החלה תצא באותו הטעם, ובפעם הבאה תצליחו יותר)

 

 

 כך נראתה החלה שלי לאחר הקליעה, בהמתנה לתנור...

 

 

   וכאן היא לאחר היציאה מהתנור...

 

 

 

בינתיים כל מה שנשאר זה לאחל לכולם שבת שלום  

ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

מי שמעוניין לדעת את הערכים התזונתיים של המתכון הזה יכול להיכנס לאתר foodsDictionary ולמצוא שם את המתכון עם כל הפרוט המבוקש.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת