1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חביבה על הצלחת

עוגת ריקוטה -משמשים ודובדבנים בחושה

 

 

החומרים הדרושים:
4 ביצים מופרדות
1.3/4 כוס סוכר או כמוסוכר לחלמונים ו-2 כפות לחלבונים
1שקית סוכר וניל
3/4 כוס שמן קנולה או תירס
1 גביע יוגורט 3% (150 גרם)
1 מיכל ריקוטה 5% (250 גרם)
2.5 כוסות קמח כוסמין לבן או קמח לעוגות מנופה
1 שקית אבקת אפייה
קליפה מגורדת +מיץ מ-1 לימון/תפוז

לפיזור על העוגה לפני הנחת הפירות - כף פירורי לחם או שיבולת שועל

 

 

לפירות:
בערך 100 גרם דובדבנים טריים מגולענים או קפואים
כ6-8 משמשים גדולים מגולענים וחצויים
1 שקית סוכר וניל

 



אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180.

2. משמנים תבנית 24 עגולה וזורים מעט קמח תירס בדפנות ועל התחתית.

3. שמים כל פרי בצלחת נפרדת ומפזרים מלמעלה מעט סוכר וניל.

4. מקציפים את החלבונים עם 2 כפות סוכר/כמוסוכר ומוציאים לקערה נפרדת.

 

 


5. מקציפים את החלמונים עם הסוכר/כמוסוכר, מוסיפים לאט את הריקוטה והיוגורט,השמן, סוכר וניל וגרידת לימון+מיץ ולבסוף את הקמח ב-2-3 פעמים. לערבב רק עד לקבלת עיסה אחידה - לא להגזים. מוסיפים גם את קצף החלבונים בתנועות עטיפה.

6.יוצקים את העיסה לתבנית ומישרים, מסדרים מלמעלה את המשמשים ומעליהם את הדובדבנים (ללא המיץ שנוצר)ואופים כ-50 דקות או עד שפני העוגה זהובים.

7. נותנים לעוגה להצטנן ורק אז משחררים אותה מהתבנית לצלחת הגשה.

 

 



טיפים מיוחדים:
עוגה קלה וטעימה, אפשר להגיש עם גלידה או קצפת.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

מפת גולשים עולמית
Locations of Site Visitors
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל haviva9 אלא אם צויין אחרת