00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תופרת חלומות

מקרונים

הכל התחיל כשהתוודעתי לעוגיית הגורמה "מקרון". יש בה חלבון ביצה, סוכר וקמח שקדים. אין בה קמח, או חיטה, או גלוטן. היא אוורירית, נימוחה, ובאמצע שלה יש קרם חמאתי עשיר וטעים.

בהתחלה קניתי אותן בקונדיטוריה "שני" בטבעון. אח"כ דגמתי עוד כמה קונדיטוריות, והגעתי למסקנה שאני א- מאוהבת בהן. בית- חייבת להכין כאלו לבד.

אז מצאתי כמה מתכונים והתחלתי להכין, וסיבוב אחר סיבוב נכשלתי.

אני לא אוהבת להכשל. אני לא רגילה להכשל. אני לא יודעת להכשל.

כשהבנתי שכלו כל הקיצין ואני זקוקה לעזרה, פרסמתי הודעה בפייסבוק שלי וביקשתי שאם מישהו מכיר איזו סדנת מקרונים מוצלחת שיגיד.

קיבלתי כמה המלצות, אחת מהן על גלית כהן. יצרתי עימה קשר והיא סיפרה לי על "כפיות". יצרתי עם איתמר מ"כפיות" קשר והוא אמר שאין באופק סדנת מקרונים, אז ביקשתי שתיהיה.

(זו גלית כהן, הקונדיטורית המהממת שהדריכה אותנו)

ואז פתאום (תוך יומיים בערך) הגיעה הודעה מגלית ומאיתמר- שיש תאריך.

נרשמתי-שילמתי וחיכיתי בקוצר רוח ליום שלישי בערב.

לא האמנתי אבל נהגתי לבדי את הדרך הזו, בדרך הלוך נסעתי בכביש הצפון 899 וגיליתי שאני ממש מתעבת אותו. ביחוד את הקטע שהוא מטפס על הר מירון. כביש סיוטי. לגמרי.

הגעתי בשעה וחמש דקות מחניתה לראש פינה. נשמתי לרווחה.

הגעתי בשלום לסדנת מקרונים של "כפיות" עם הקונדיטורית גלית כהן,  בראש פינה.

הסדנא התקיימה בווילה יפהפיה בדרך הצבר, וילה שהמטבח שלה משמש לכל הקורסים והסדנאות של "כפיות".

במשך 3 וחצי שעות שקלנו, עירבבנו, אפינו וקשקשנו ואני גם קצת צילמתי:

זו תערובת למקרון פירות יער. התערובת זהה תמיד, ההבדל בצבע מאכל. כאן הוסיפו אדום.

מהכרותכם עימי עד כה אתם ודאי יודעים עד כמה אני מתנגדת לצבעי מאכל.

את התערובת מעבירים לשקית זילוף עם צנטר ויוצרים גבעות (די יציבות אם התערובת תקינה)

האדום שימש למקרון פירות יער במילוי קרם פירות יער ושמנת מתוקה וחמאה

הירוק שימש למקרון פיסטוק במילוי מרציפן ופיסטוקים טחונים

למקרון חום צבענו בקקאו. זה קצת יבש את המקרון אז הוא נסדק. הסקנו שלמקרון קקאו לא לההוסיף אלבומין לתערובת בכדי שישאר גמיש.

ולבסוף הצלחתי להשפיע על הקבוצה ולהכין סדרת מקרון אחת (מגש) ללא צבע מאכל, במילוי קרם טופי. בתכנון היה צבע גוף עם טרטזין ואדום אלורה, המסוכנים מבין צבעי המאכל. אז ביקשתי ממש שנעשה בלי.  מה כבר ההבדל בין גון קרם והגון הטבעי?

ולטעמי- זה יצא הכי טעים.

 

לסיכום?

היה כייף, למדתי המון ואני מקווה להצליח בבית גם. בינתיים אין לי כמה מהמרכיבים הבסיסיים (אבקת סוכר, קמח שקדים, גלוקוז נוזלי, אבקת אלבומין) אבל אני מקווה להשיגתם בתקופה הקרובה ולקדם את הנושא...

שבת שלום

עינבל

נ.ב. למתכון יש לגלית כהן זכויות יוצרים ולכן אני לא רשאית לפרסם.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל עינבלית אלא אם צויין אחרת