33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת שישי

ארוחת שישי

לפני 3 ימים הכנתי אסאדו

אחרי שסיימנו והתענגנו על הבשר, אח"כ על תפוחי האדמה, הבטטות והבצלים, נשאר המון רוטב ושומן של האסאדו שהתקשה במקרר והיה לי חבל להשליך. 

מה עשיתי? הכנתי איתו אורז מזין וטעים.

איך? 

היה בדיוק כמות של כוס גדולה, אז לקחתי :

1 כוס גדולה של אורז בסמטי

1 כוס גדולה של ״נוזל אסאדו״

1+1/4 כוסות מים

שמן קוקוס

מעט מלח

בסיר לחמם שמן קוקוס. להכניס את הכל ולהביא לרתיחה. על אש קטנטנה לבשל במכסה סגור למשך 20 דקות. להשאיר מכוסה למשך 20 דקות להתקרר ולהמשיך להתבשל קצת מהאדים. 

מעדן !

הכנתי גם : 

תבשיל בשר ופטריות

1/2 קילו בשר

1 גזר מגורד גס בפומפייה

1 בצל חתוך לחצאי טבעות

קופסא קטנה של פטריות שמפיניון חתוכות

2 כפות רכז רימונים

כורכום, כמון, מלח גס

במחבת גדולה לחמם שמן קוקוס. להכניס פנימה את הבצל ולטגן כמה דקות עד שקיפות. להכניס פנימה את הפטריות, הגזר המגורד ולבשל עד שהגזר מתרכך (5 דקות בערך). להוסיף את הבשר הטחון ולפורר בעזרת כף עץ. להוסיף את רכז הרימונים והתבלינים ולבשל במשך 20 דקות בערך עד שכל הבשר מאפיר, משתלב עם כל שאר הירקות. 

(אפשר להוסיף קצת מים אם חסר מעט נוזלים, אני לא הוספתי)

    

 

חברה הגיעה לאחד המפגשים עם משהו שנקרא "חומוס ירוק קלוי" 

אז ביקשתי ממנה לקנות לי גם והכנתי. 

הכנה קצרה וזריזה, וזה טעים;)

1/2 קילו חומוס ירוק

מלח גס

כוס מים (בערך)

שוטפים את כל החומוסים, מפזרים על תבנית גדולה, שופכים מים וממליחים היטב, אופים בתנור כ-40 דקות עד שעה בחום של 180 מעלות. 

כל 20 דקות הופכים ומערבבים כדי שכל החומוסים ייקלו. 

צריכים לצאת מעט רטובים.

מנשנשים בכיף

 

שבת שלום !

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת