55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

פוקאצ`ות בציפוי דגנים

07/06/2013

הכנת פוקאצ`ות אצלי בבית הוא כמעט דבר שבשיגרה. מכינה בצק בחמש דקות שניתן לעשות איתו כמעט הכל: פוקאצ`ות, פיצות, לחמעג`ון, לפני שיוצאים לבית הספר, או לערב. למרות שאת הבצק אני מכינה כבר בע"פ ואין לי צורך במתכון, אני אוהבת לקרוא וללמוד ממתכונים חדשים. הפעם הכנתי פוקאצ`ות בציפוי דגנים, מתוך האתר של פסקל פרץ רובין. השוני העיקרי במתכון שלה הוא שקודם מערבבים את הקמח עם המים, משהים לחצי שעה, ורק לאחר כחצי שעה מוסיפים את השמרים ויתר החומרים, כשהרעיון הוא לתת לקמח ל"שתות" את המים טוב יותר, לפני שהשמרים מתחילים לעבוד.

החומרים:

1 קג` קמח לחם (שטיבל 2)

600 מל` מים קרים (2 וחצי כוסות)

1/2 שקית או קוביה מפוררת של שמרית (אני השתמשתי בכף אחת של שמרים יבשים)

60 מל` שמן זית (1/4 כוס)

1 כף מלח

לציפוי:

גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, זרעי פשתן, שבולת שועל, שומשום ושומשום מלא

שמן זית

מלח גס

אופן ההכנה

1. מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את המים הקרים ומערבבים בוו לישה כשתי דקות. מכסים בניילון נצמד ומשהים

    לחצי שעה. 

2. כעבור חצי שעה, מוסיפים את השמרים ולשים במהירות נמוכה 2 דקות, מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 5-7 דקות. מורידים את 

     המהירות מוסיפים את השמן זית והמלח ומערבבים עוד 2 דקות. 

3.  מניחים את הבצק בקערה משומנת בשמן זית, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה לשעה, עד להכפלת הנפח. 

4. לאחר שהבצק תפח, מחלקים ל-9 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן, מסדרים את הפוקאצות בתבניות מרופדות בנייר

    אפיה.

טורפים ביצה עם טיפנות מים, ומושחים בה את הפוקאצ`ות. מצפים אותם בתערובת הדגנים והגרעינים, מכסים במגבת

    מטבח לחה  ומתפיחים כחצי שעה. 

5. מחממים תנור לחום גבוה (230 מעלות) כשהתנור לוהט מכניסים את הפוקאצ`ות לתנור ואופים עד להזהבה כ- 15 דקות. ניתן למשוח את הפוקאצ`ות בשמן זית ולזרות מלח גס. להניח לצינון על גבי רשת.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת