00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

ממתק שוקולד ופיסטוק

 

בימים האחרונים אני במצב רוח מאוד שחיתותי wink מה לעשות קשה לי לעמוד בפיתוי של המתוקים המגרים האלו... (מממ כבר מרגישה חלושס... חחח) ועוד יותר גרוע מזה שאני פשוט שבויה בקסמו של תהליך ההכנה שלהם. אני כל כך אוהבת את ההתעסקות בהמסת השוקולד, ערבובו עם השמנת והוספת הטעמים. ובקיצור כל תהליכי ההכנה, מהרכבת חומרי הגלם ועד לקבלת התוצר המוגמר, קסומים הם בעיני  .  מה לעשות כל אחד והשריטה שלו.... אז בואו נעצור כאן ועל התסביכים האישיים שלי נדבר בפעם אחרת (או שלא ).

בכל מקרה רק רציתי לספר לכם שאת הממתק הזה הכנתי משלוש שכבות של שוקלדים, אליהם הצטרפו פיסטוקים קצוצים , חלב מרוכז ומחית פיסטוק. מכאן אתם כבר מבינים שמתוק וטעים זהו שם המשחק במקרה זה. אז אמנם לא חסרות כאן קלוריות וגם לא הייתי ממליצה לאכול מהממתקים האלו בכל יום מימות השנה, אבל מידי פעם גם הנשמה רוצה משהו מתוק והכי חשוב זה לדעת לאזן בין כל מה שאנחנו אוכלים. כך שלפעמים גם משהו מתוק יכול להאכל, ללא ייסורי מצפון!  

במתכון הזה אין צורך להפעיל את תנור האפיה. שזו כבר מעלה גדולה, בימי הקיץ החמים שלנו. אבל יחד עם זאת, מאוד רצוי שיהיה לכם מקפיא בסביבה כי שם - ורק שם ! צריך לשמור את הממתקים האלו.

ולאחר הפרולוג הממצא הזה בואו ותציצו במתכון...

 

 

 

 

המצרכים:

  • 200 גר` שוקולד חלב
  • 200 גר` שוקולד לבן

  • 100 גר` שוקולד מריר

  • 50 גר` חמאה

  • 1 פחית (400 מל` ) חלב ממותק

  • 60 מל` שמנת מתוקה

  • 1 כפית מחית פיסטוק

  • 1/2 כוס פיסטוקים קלופים וקצוצים

 

 

ההכנה:

  1. הכניסו אל קערית בינונית את שוקולד החלב, את מחצית כמות החמאה ומחצית מכמות החלב הממותק.

  2. אל קערית נוספת הכניסו את השוקולד הלבן ואת יתרת החמאה והחלב הממותק.

  3. הכינו תבנית בגודל 20X20 מרופדת בנייר אפיה.

  4. הניחו על הגז סיר קטן עם מעט מים.(באן מרי) כאשר המים רותחים הניחו מעל את הקערית עם השוקולד חלב וערבבו עד להמסה מלאה של השוקולד והחמאה. 

  5. שיפכו את מסת השוקולד אל התבנית ונערו מעט את התבנית כך שהמסה תהייה בשכבה אחידה.

  6. פזרו מעל את הפיסטוקים הקצוצים והניחו בינתיים במקרר.

  7. הניחו מעל סיר האדים את הקערה עם השוקולד הלבן וערבבו עד להמסה מלאה של השוקולד הלבן והחמאה.

  8. הוסיפו את מחית הפיסטוק וערבבו לאיחוד.

  9. שיפכו את מסת השוקולד הלבן מעל הפיסטוקים והכניסו  שוב למקרר, לייצוב.

  10. המיסו בקערה נוספת את השוקולד המריר ביחד עם השמנת המתוקה ושיפכו בעדינות מעל שכבת השוקולד הלבן.

  11. הכניסו את התבנית למקפיא לפחות ל- 5 שעות.

  12. לאחר ההקפאה הוציאו בעדינות מהתבנית בעזרת נייר האפיה, וחיתכו בעזרת סכין חדה קוביות קטנות.

  13. שימרו את הממתק במקפיא והגישו קפוא.

 

 

 

 

בתאבון, ולהתראות במתכון הבא!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת