00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת מס` 25

 

שבת בפתח והשבת מבחר מתכונים לבחירה -הכנה מהירה שילוב טעמים ומרקמים מיוחדים .

אז כל שנותר הוא לחמם מחבתות מתחילים.

אז מה נבשל השבת

דג דניס בציפוי ברס אגוזי לוז לצד ניוקי בעקיצת צ`לי ופטרוזליה

פרגית בלימון לצד נתחוני אנטריקוט בשום  

שלל ירקות בגריל בניחוח אורגנו

סלט דואט ענבים ורוקט

פוקצ`ה מדממת

הכמויות עבור 6 סועדים

דג דניס

החומרים

 

6 יח` דג דניס שלם (350 -300 גר` לערך )

200 גר` חמאה /לחילופין 6 כפות שמן זית (כף לכל דג)

מלח פלפל

1/2 כוס עליי מרווה

200 גר` ברס אגוזי לוז

מלח פלפל

500 גר` ניוקי (מוכן בוואקום)

2 כפות אריסה מתוקה

1/2 כוס פטרוזליה קצוצה (רק העלים)

מלח פלפל

אופן ההכנה

ראשית ננקה את הדג ונחרוץ 2-3 חריצים לרוחבו.נמרח את הדג בכמות נדיבה של חמאה (בטמפ` החדר) נמליח ונפלפל

נמלא בבטן ובחריצים עליי מרווה ונניח ע"ג תבנית אפיה מדופנת .

נחמם תנור לחום 180/200 מעלות ונאפה את הדג ל 20 דק` (יש לעטוף את התבנית) בסיום הזמן נזלף על הדג מהנוזלים שנוצרו

סביב ונעביר למצב גריל להשחמה (5 דק` לערך)

הכנת הניוקי

את הניוקי נבשל לפי הוראות יצרן (במים חמים וכפית מלח) בישול כמו ספגטי ,ברגע שהניוקי צפים זה הסימן שהם מוכנים.

במקביל נחמם מחבת לדרגת חום גבוהה בתוספת  3 כפות אריסה פטרוזליה קצוצה וחצי כוס מנוזל הבישול של הניוקי

יש להביא לרתיחה להוסיף פנימה את הניוקי לאחר סינון להקפיץ קלות לחיבור טעמים ולהניח בצד.

הרכבת המנה

על גבי מחבת או צלחת נניח מצע של ניוקי מעל נניח את הדג נעטר בברס אגוזים ונזלף מעל הכל שמן זית בתיאבון .

פרגית לצד נתחוני אנטריקוט

החומרים

500 גר` פרגית נקייה מעור ועצם

500 גר` אנטריקוט

פלפל גרוס

מלח גס

10 שיניי שום קצוצות

1/2 כוס מיץ מלימון טרי

3 כפות שמן זית .

אופן ההכנה

נחתוך את הפרגית והאנטריקוט לקוביות בגודל זהה.

במקביל נחמם 2 מחבתות עם כף וחצי שמן זית נצרוב את הפרגית בתוספת מלח פלפל ולקראת סיום נוסיף את מיץ הלימון

ונבשל ל 3 דק .את האנטריקוט נצרוב במחבת השנייה ונוסיף את השום הקצוץ ,נמליח ונפלפל ונקפיץ קלות .

בשלב זה נחבר את שני הבשרים נעביר לצלחת הגשה נפזר מעל פלפל גרוס בנדיבות ובתיאבון.

"אוסף" ירקות בגריל

למנה הנוכחית ניתן להשתמש בכל ירק שרק תרצו (החל משומר,כרובית,זוקיני וכו`...)

החומרים

1 כוס פרחי כרובית קטנים

1 בצל אדום

1 בטטה

1 זוקיני/קישוא

1 קולורבי

1 שומר

1 חציל

2 ראשי שום שלמים

מלח פלפל

4 כפות שמן זית

כף אורגנו

כף סילאן

כמות הירקות הינה גדולה אך המנה הינה מלאה בטעמים ובריאה למדי.

אופן ההכנה

נחתוך את הירקות בצורה גסה וחופשית מלבד השום אותו נחצה ל-2 .

נניח את כל הירקות בתבנית אפייה (גבוהה) נוסיף את חומרי הטעם (מלבד הסילאן)נערבב היטב ולסיום נוסיף את חצאיי השום.

נעטוף בנייר כסף ונאפה בתנור 35 דק` בחום 180 מעלות בסיום הזמן נוריד את נייר הכסף נזלף מעל את הסילאן נעביר למצב גריל

עד השחמה וקבלת פריכות בתיאבון.

סלט דואט ענבים

סלט קייצי ורענן מתאים לכל ארוחה וניתן לגיוון ותוספות כגון גבינת עיזים מומלץ להגיש לצד יין מתקתק המשלים את הטעמים.

החומרים

אשכול ענבים ירוקים

אשכול ענבים שחורים

3-4 תאנים טריות או לחילופין  2 נקטרינות

חופן עליי רוקט

לוינגרייט

1/2 כוס חומץ בין יין  או חומץ פטל

2 כפות סילאן

1 כף חרדל גרגרים

2 כפות שמן זית

מלח פלפל

לסיום שקדים פרוסים קלויים במלח.

אופן ההכנה

את הענבים נחצה ל-2 ,את התאנה/נקטרינה נחתוך לרבעים ונעביר לקערה ,נוסיף את עליי הרוקט ונניח בצד.

נעביר את כל חומרי הוינגרייט למגי`מיקס וניצור המולסיה (נחבר שומן ונוזל לגוף אחד).

במקביל נחמם מחבת לדרגת חום גבוהה ונקלה את השקדים הפרוסים בתוספת מלח גס .

נעבור להגשה

ממש בסמיכות לארוחה (מומלץ ממש בתחילת הארוחה) "נקפל" את הרוטב לסלט ובעדינות נערבב,נעטר מעל בשקדים ובתיאבון.

פוקצ`ה מדממת

החומרים

500 גר` קמח לבן

15 גר` שמרים

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית מלח

1 כפית סוכר

1.5 כוסות מים (פושרים בהדרגה)

4 פלפלים אדומים

2 שיניי שום

כפית טימין

מלח פלפל

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

נערבב את הקמח עם הסוכר והשמרים ובסיום נוסיך את המלח ,בשלב זה נוסיף את השמן  ואת המים בהדרגה  נערבב היטב עד

קבלת בצק חלק ואחיד.נכסה ונניח במקום חמים להתפחה.

במקביל נמרח קלות את הפלפלים בשמן זית ונאפה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות .

בסיום נעביר לכלי אטום (יקל על מלאכת הקילוף) .נקלוף ונחתוך לרצועות ונעביר לקערה .

נתבל בשום מלח פלפל  שמן זית וטימין .

בשלב זה נקרוץ עיגולים מהבצק וניצור מעיין "פיתות" קטנות .

נניח מעל כל פוקצ`ה כף מהפלפלים הקלויים ונאפה בתנור שחומם מראש (180 מעלות -עד קבלת צבע מושלם)

לקראת ההגשה נזלף מעט שמן צ`לי אדום חזק בתיאבון .

 

עד כאן השבת שבת שלום

     אהבתם את המתכון פרגנו ב- like בדף שלי  

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts

ותמיד תזכרו כי "הנשמה היא הקסם"   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת