00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

דפי אורז ממולאים בירקות

 

זהו חברים אפשר רשמית כבר להפנים שהגיע הקיץ  ויחד איתו הימים החמים והאי חשק לעמוד במטבח ולהכין ארוחות חמות ומסובכות. והשנה כנראה זה התחיל אצלי מאוד מוקדם כי כבר אני במרוץ אחר מנות קייציות קלילות ולא מכבידות. ובמסגרת המרוץ הזה, טיול האחרון בשוק הכרמל, הגעתי אל חנות קטנה ומלאה כל טוב מוצרים "סטייל" המזרח הרחוק . ובשיטוטיי בין המדפים נפגשתי עם חבילה קטנה ומטריפה של דפי אורז. (האמת שנפגשתי עם שתיים אבל אחת עלתה כ- 14 ש"ח והשניה רק כמחציתה) טוב אז אתם בטח מבינים שקניתי את השניה נכון??? סתם כי בא לי ארוחה קלילה ולא הוצאה כבדה :D. ומסתבר שהחבילה הקטנה והמטריפה הזו עשתה את העבודה נאמנה, כי המנה שהתקבלה היתה נהדרת והדפים היו נפלאים נוחים לעבודה וטעימים מאוד.

למחרת בערב, בעודי מנסה להחליט מה להכין לארוחת הערב, שיהיה זמין קליל, מהיר ולא מכביד. חשבתי לעצמי למלא את דפי האורז בירקות ובמעט חזה עוף, אבל אז נזכרתי שאין לי חזה עוף מוכן וכדי לעשות כן עלי להפשיר ולהכין גם את חזה העוף. והרי אם אתם זוכרים כל מה שביקשתי היה שיהיה קליל, מהיר להכנה ולא מכביד בבטן. ולכן נפלה ההחלטה על מילוי דפי האורז בירקות ורצועות חביתה. יש לציין שהמנה הזו ענתה על כל הקריטריונים (ואפילו שלושה רולים שנשארו לי במקרר סיפקו לי למחרת ארוחת צהריים קלילה )

דבר נוסף לפני שמתחילים... אם אתם לא אוהבים את הירקות שאני השתמשתי בהם, תרגישו חופשי להחליף לכל קומבינציה אחרת שאתם רוצים. כרוב,נבטים,פטריות וכד`... וגם אם בא לכם להשקיע מעט הוסיפו את רצועות חזה העוף. הכל פתוח !


 

 

 

(מכמות המצרכים במתכון יצאו לי 14 רולים)

המצרכים:

  • 1 גזר 

  • 1  פלפל אדום (גמבה)

  • 1 מלפפון ירוק

  • 1/4 בצל סגול

  • מעט עלי כוסברה (לא חובה אבל מוסיף המון טעם!)

  • 4 ביצים (לחביתה)

  • 3 כפות רוטב צ`ילי חריף/מתוק

  • 1 כף רוטב סויה

  • 1 חב` דפי אורז

 

ההכנה:

  1. שיטפו וחיתכו את הירקות לג`וליאנים דקים. (אני נעזרתי בקלפן מיוחד, אם אין לכם עשו זאת בסכין חדה. אבל הקפידו לחתוך דק)

  2. ערבבו את כל הירקות יחד, הוסיפו את הרוטב צ`ילי וערבבו היטב.

  3. טירפו את הביצים, הוסיפו מעט מלח ופלפל והכינו חביתה. חיתכו את החביתה לפסים דקים. 

  4. כעת קחו קערה רחבה (כזו שדף האורז יכנס בה בנוחיות) ומלאו אותה במעט מים.

  5. הכניסו את דף האורז הראשון אל קערת המים, המתינו כדקה לריכוך.

  6. הוציאו את דף האורז והניחו מעל מגבת נקייה.

  7. שימו מעט ירקות במרכז, מעל הניחו פס מהחביתה, וסיגרו את שני הצדדים כלפי פנים וגלגלו לרול.

 

 

**הערות/הארות:

1. כשמרככים את דפי האורז, רצוי להוציאם מהמים מייד כשמתחיל להתרכך אחרת כבר מאוד קשה לעבוד איתם.

2. השתדלו לבחור מגבת נקייה ללא ריחות בושם ממרכך הכביסה.

3. בסיום הגלגול הניחו את הרולים בצלחת הגשה מרופדת בעלי כרוב או עלים ירוקים כדי למנוע הידבקות.

4. לאחר הגלגול ניתן גם לאדות את הרולים בסיר אידוי מבמבוק או לטגן בשמן.

5. רצוי להגיש עם מטבל לפי רצונכם... רוטב צ`ילי, ספייסי מיונז, רוטב סויה  וכד`...

 

 

 

 

 

 

 בתאבון ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת