55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

פשטידות אורז ובשר אישיות

 

בחיפושי אחר רעיון לארוחת ערב בליל שבת, הגעתי לאתר המגוון והמושקע של פסקל פרץ רובין. פסקל פרץ רובין היא בשלנית, אופה, עיתוניאית בתחום האחכל ומחברת של ספרי בישול. בנוסף, בעלת פינת בישול בתוכניות רדיו, מופיעה בטלויזיה ועוד.     

אז זוהי הגירסה שלי למתכון של מאפינז אורז ובשר: (15 מאפינס)   

לאורז:

1 כוס אורז פרסי

2 ביצים טריות

1 כפית מיץ לימון 

 

1/4 כפית כורכום

 

1/2 כפית מלח

 

פלפל שחור

 

לבשר

 

300 גרם בשר צוואר טחון

 

2 ביצים קשות  קלופות וחתוכות לקוביות

 

גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק

 

1 בצל גדול קצוץ דק

 

1/2 כפית פלפל שחור

 

1/2 כפית כורכום

 

1/2 -3/4 כפית מלח

 

שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה

 

1. מניחים את האורז בסיר בינוני ויוצקים מים עד כדי כיסוי (על כל כוס אורז, אפשר 3 כוסות מים, כדי שהמים לא יתאדו כולם). מבשלים על להבה

 

בינונית כ-30 דקות, עד שהאורז מתרכך. מסירים מהלהבה, יוצקים את תוכן הסיר למסננת ושוטפים היטב את האורז במי ברז. שמים בצד

 

שיתקרר. לאחר שהאורז התקרר, מתבלים בכורכום, המלח והפלפל, מוסיפים את שתי הביצים בזו אחר זו ומערבבים היטב. מוסיפים את מיץ

 

הלימון ומערבבים היטב. 

 

2. במקביל להכנת האורז, מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את קוביות הבצל, לקראת הזהבתו, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים גם אותו,

 

תוך כדי  ערבוב וריסוק (כמו לבולונז) עד שהבשר משנה צבעו לחום. מתבלים בתבליני הבשר. מצננים לטמפרטורת החדר. (את השלב הזה אני

 

הכנתי ערב קודם והכנסתי למקרר) קוצצים את הביצים הקשות והפטרוזיליה ומוסיפים לתערובת הבשר. (אני שכחתי להוסיף את זה לתערובת)

 

 

 

 

משמנים תבניות שקעים אישיות  בתרסיס שמן. בכל שקע שמים כף וחצי של אורז, מהדקים ויוצרים שקע באורז, כדי לשים בתוכו את הבשר

 

הטחון.

 

 

שמים 2 כפיות בשר טחון

 

,

 

מכסיפ בכף וחצי של אורז ויוצרים תלולית קטנה של אורז מעל לבשר, מהדקים מהצדדים

 

 

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צ` כ-30-40 דקות . מגישים חם.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת