00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

פאייה על בסיס עוף ונקניקיות (כשרה)

אז נכון שפאייה צריכה להתבשל על פתיליה... ונכון שפאייה צריכה להיות עם פירות ים... ונכון שצריך לתבל אותה עם זעפרן ו...נכון שצריך ריזוטו נכון ש... ונכון ש...

אני החלטתי לשבור כמה מיתוסים לגבי התבשיל הספרדי הטעים הזה ולהראות לכולם שכל בית יכול להכין פאייה מבלי להצטרך את הדברים שציינתי למעלה ולהשתמש במוצרים בסיסיים שיש בכל בית, הדבר היחידי שאתם צריכים להצטייד זה סיר רחב מאוד ונמוך (של הדגים), אם תגללו מטה אז תראו באחת התמונות את הסיר שאליו אני מתכוון.... קדימה לעבודה...

מצרכים:

2 כוסות אורז פרסי

10 שוקיי עוף

7 נקניקיות עוף פרוסות

בטטה גדולה חתוכה לקוביות

2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות

2 גזרים חתוכים לקוביות

2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות

שיניי שום פרוסות מראש שלם

6 ענפי כרפס חתוכים לפרוסות (ללא עלים)

2 כוסות אפונה (קפואה מופשרת)

3 עגבניות חתוכות לקוביות

כוס עגבניות מרוסקות

 כף פפריקה מעושנת

כפית גדושה פטרוזיליה מיובשת

כפית סוכר

5 עלי דפנה

מלח ופלפל

ליטר ציר עוף או מים רותחים עם 2 כפות אבקת מרק עוף

4 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה:

הכנה ראשונית:

  • בשלו את האורז כשלושת רבעי בישול ותוציאו למסננת.

  • ערבבו בקערית את העגבניה המרוסקת עם התבלינים (לא כולל עלי הדפנה).

  • וכמובן חיתכו מראש את הירקות לפי ההנחיות למעלה.

בסיר מחממים את השמן וסוגרים את העוף מכל הכיוונים ומוציאים לקערה.

מתחילים להכניס את הירקות: ראשית נכניס את הגזר, בטטה ותפוחי האדמה, ניתן להם טיגון של 5 דקות, נוסיף את הבצל,הכרפס והשום ל-5 דקות תוך כדי ערבוב ולאחר מכן את האפונה, הנקניקיות וקוביות העגבניה ונערבב.

נוסיף את האורז ומיד את התערובת שבקערית ואת עלי הדפנה ונערבב.

נניח את שוקי העוף למעלה ונשפוך פנימה חצי מכמות הציר, נערבב בזהירות (בין העופות) ונסגור מכסה.

התבשיל צריך להתבשל על אש בינונית בערך שעה עם מכסה סגור כשחשוב כל הזמן לבדוק אם צריך להוסיף נוזלים ואם צריך מוסיפים מהציר ומערבבים. (המדד לכך שהתבשיל מוכן הוא העוף, היה והעוף לא מוכן ונגמר הציר לכם תוסיפו מים רותחים (קצת כל פעם)).

כשהעוף מוכן פותחים מכסה ומבשלים עוד 10 דקות לאידוי הנוזלים.

תהנו!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת