00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

סלט לבבות ארטישוק וטונה

21/06/2013

הזוגי חזר מהסופר עם פחית שימורים של לבבות ארטישוק. פחית קטנה בה יש 4 לבבות בסך הכל, ברשימת הקניות הופיעו לבבות ארטישוק קפואים שתכננתי להוסיף לסיר כדורי בשר, אבל מכיוון שלא זה מה שהגיע הבייתה, השארתי את הפחית בארון וחיכיתי לשעת כושר ויצירתיות כדי להשתמש בה.

בערב חמים אחד, כשרציתי להוציא קופסאת רסק עגבניות מהמזווה, צצה לה פתאום הפחית הבודדה של לבבות הארטישוק, והכתיבה את גורלה! היום היא תהפוך לסלט! איזה סלט? לא היה לי מושג,.... זרמתי עם הפחית (או שמא התגלגלתי איתה), שלפתי קופסאת טונה מהארון, נבטים מהמקרר ואפונה מהמקפיא ויצא סלט נפלא שליווה ארוחת לזניה (חלבית), עם הורי שקפצו לביקור ספונטני.

המתכון קל ופשוט להכנה. אם אתם בכל זאת רוצים להשתמש בלבבות ארטישוק קפואים, בשלו אותם קודם כמה דקות עד שיתרככו אבל לא מאד!!

 

סלט לבבות ארטישוק וטונה

מצרכים:

4 לבבות ארטישוק מקופסאת שימורים (או קפואים)

1 קופסאת טונה בשמן

צרור נבטי חמניה

1 כוס אפונה עדינה (קפואה)

1/2 לימון סחוט

1 כף שמן קנולה

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

את האפונה שמים בכלי סגור שמתאים למיקרו ביחד עם 1 כף מים, ומבשלים 2.5 דקות עד לריכוך קל.

חותכים את לבבות הארטישוק לקוביות ושמים בקערה, מוסיפים את האפונה, הטונה, הנבטים, שמן מלח ופלפל ומערבבים בעדינות.

זהו! טעים, קל ומוכן בצ'יק.

 

סלט לבבות ארטישוק וטונה

 

הערות:

* הספקתי להכין את הסלט פעם שנייה בכמות כפולה וגיליתי שהוא גם נשמר נהדר במקרר ביום שאחרי וגם שאחריו.

* אפשר להוסיף לסלט לימון כבוש חתוך קטן, לדעתי זה יוסיף המון.

 

בתאבון!

**** החליפו לנו בבלוגיה את עורך הרשומות ועדיין לא מצאתי איך להכניס תמונה בראש הפוסט.... אז עד שאעלה על הפיתרון, קבלו פוסט בלי תמונה ראשית.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת