66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

"עוגת " כרוב ממולאת בבורגול

"עוגת " כרוב ממולאת בבורגול

כן כן איך נקרא לדבר הטעים הזה??. רק עוגה. נמאס כבר להכין ממולאים עם אורז וקינואה .החלטתי ללכת על משהו שונה. וגם פרווה אתם יכולים להוסיף לזה בשר או כל מה שיתחשק לכם ואתם אוהבים.ונראהההה בסוף מי לא ירצה לאכול "מהעוגה " הזו

רגע רגע..... תמונות להמחשה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אתם רק צריכים כלי חסין אש רחב בעל שוליים גבוהות.

לדעתי( ולא ניסיתי )אפשר בהחלט לבשל בסיר על הגז.

למתכון ומה צריך:

1 כרוב גדול (שנראה טוב לא מצ`וקמק)

כוס בורגול עבה מושרה 3 שעות במים רותחים. ומסונן מהנוזלים

1 בצל קצוץ לקוביות קטנות

חופן פיטרוזיליה קצוצה

עלי סלרי קצוצים

עגבניה בשלה חתוכה לקוביות קטנות.

כוס אפונה קפואה שהופשרה חלקית

כוס גזר חתוך לקוביות קטנות.

קופסה של פיטריות טריות קצוצות 

אם יש לכם בבית עלי סלק גם נחמד להוסיף (לקצוץ דק רק את העלה)

3-4 שיני שום קצוצות

חופן אגוזי מלך (לא חובה)

תיבלון

מלח - פלפל שחור גרוס- כורכום- מעט כמון -קורט סוכר

שמן

לרוטב:

מעט שמן

2 קופסאות רסק עגבניות

מלח- פלפל שחור -קורט סוכר

 2.5 כוסות מים.

 

מלח פלפל שחור

אופן ההכנה:

קודם כל  תפרידו בזהירות את העלים של הכרוב. לא נורא אם נקרע קצת זה בסדר

תחתכו את הגבעל הקשה של העלה לא עד הסוף פשוט תעשו אותו דק יותר.

שימו בצד.תרתיחו מים בסיר עמוק ותכניסו לכמה דקות לרתיחה כל פעם 3-4 עלים של כרוב. זהירות לא לסמרטט את העלים.

הוציאו למסננת  עם הכף הגדולה עם החורים זאת שמוציאים איתה תבשילים מסיר עמוק.

עד שתסימו עם כל העלים. שימו בצד לצינון.

להכנת המילוי.

במחבת שימו שמן חממו את השמן מעט. והוסיפו לפי הסדר.תוך כדי עירבוב

בצל קצוץ- שום- עגבניה קצוצה- אפונה - גזר- פטריות -עלי סלק- ומה שעוד עלה לכם לראש ולא רשמתי .

להוסיף את עשבי התיבול והאגוזים.

להוסיף את הבורגול המסונן .והתבלינים. לטגן כמה דקות לטעום ולתקן תיבול .

הרכבת  "העוגה"

כמו שאמרנו בסיר או בכלי רחב חסין אש.

תתחילו לסדר את עלי הכרוב חופפים אחד לשני כשהעלים יוצאים חוץ הכלי .

צריכות להיות שתי שכבות של עלים. ואם יש קרע בעלה לא נורא אפשר לשים לו טלאי. מעלה קרוע.

תרוקנו את המילוי שהכנתם על עלי הכרוב ותיישרו.

לסגור על המילוי את עלי הכרוב של השורה הראשונה ותשלימו בסגירה עם השורה השנייה של עלי הכרוב.

מה קיבלתם???.:( יפה אהההה? עוד לא סיימנו.. אבל זה נראה לכם הרבה עבודה ??..אני אומרת שלא זה רק הרבה חפירות כדי שתבינו איך להכין. 

לבנתיים להדליק תנור ל200 מעלות

להכנת הרוטב:

בסיר לשים את הרסק והשמן והסוכר

ולטגן כמה דקות תוך כדי עירבוב כדי להסיר את חמיצות הרסק 

להוסיף את הפלפל שחור והמלח. להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.

אם התנור הגיע ל200 מעלות שיפכו את הרוטב על הכרוב בזהירות ולאט לאט,

כסו ברדיד אלומיניום. ולתנור ל20 דקות.תציצו אם הרוטב מבעבע תנמיכו את החום ל180 מעלות

ותמשיכו לאפות עד שרוב הנוזלים התאדו.

קצת לפני אפשר להסיר את הנייר כדי שישחים קצת.

זהוווווווו אוף אני התעיפתי מהרשומה. 

איך מגישים  

עם  חיוך מאוזן לאוזן בליווי קריצה קלה.

לוקחים כלי הגשה שגדול מהכלי שבו הכנו את "העוגה" שמים על הכלי ובזהירות זהירות הופכים אותה לכלי ההגשה.

ואז נפוחים כמו טווסים מגיעים לשולחן.. ומקבלים מחיאות כפיים על היצירה.

נראה מי מנסה 

שיהיה בהצלחה

שלכם מכל ה  והנשמה

טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת