00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

במטבח עם שפרה

אתר חדש
עוד מתכונים טיפים וטיולים במטבח עם שפרה האתר החדש
http://shifra-l.co.il/

סופריטו

טיילנו בירושלים (ראו פוסט),  בשוק מחנה  יהודה ראינו והצצנו לכל המסעדות הקטנות עם הסירים הגדולים והריח הנפלא שנישא באויר. כמעט בכל  מסעדות האוכל היו סירים עם ספריטו.  לכל מי שלא יודע - ספריטו הוא מאכל קדרה של עוף ותפוחי אדמה. אני מכירה אותו מצוין מילדותי. לא היה כמעט שבוע בלי ספריטו ושל אימי היה מעולה !!! 

היום מכינים ספריטו גם מבשר בקר אבל המקור הוא עוף - למי היה אז כסף לבשר בקר ?? (גם היום בבתים רבים עדיין אין, לא יאומן במאה הנוכחית אנשים צריכים לחשוב פעמיים ושלוש לפני קנייה במרכול, אבל בואו לא ניכנס לזה).  אני ממעטת מאד להכין ספריטו לא כי הוא לא טעים, אלא בגלל טיגון תפוחי האדמה. הטיגון נותן למנה את הטעם הטעים מאד ואי אפשר לפסוח עליו.

בבית, החלטתי בכל זאת להכין לשבת ספריטו.  הכנתי אותו משילוב של בשר בקר וטלה, עם תפוחי אדמה מטוגנים קלות, היה מעדן.

הכמות היא ל - 10 אנשים רעבים.

רוצים מתכון ? כנסו 

 http://shifra-l.co.il/2013/06/08/%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%95-%D7%91%D7%A9%D7%A8-%D7%95%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97%D7%99-%D7%90%D7%93%D7%9E%D7%94/

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

קוביית רשימת הרשומות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל shifil אלא אם צויין אחרת