00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת יום הולדת 50 מעוצבת בבצק סוכר

 

 

את ההכנות לחגיגיות יום ההולדת של  החצי שלי התחלתי כמובן ביום חופש! כן לדעתי ככה זה צריך להתחיל. אח"כ עברתי לשלב התיכנונים, ובשלב הזה כבר ידעתי שהשנה אני רוצה ללכת על עוגה מיוחדת מפוסלת בבצק סוכר. והרי לא כל יום הולדת היא יום הולדת 50!!  וכך התחלתי לשוטט באינטרנט לקבל מעט רעיונות ולנסות ולגבש לעצמי במחשבות כיצד תיראה העוגה שלי. לאחר גיבוש הרעיונות לכדי רעיון אחד מושלם ולאחר שוידאתי שיש לי את כל המרכיבים הנדרשים בבית (כולל היום החופשי כמובן) ניגשתי לעבודה.

תחילה אפיתי עוגה בחושה ופשוטה, מילאתי אותה בגנאש שוקולד לבן (גם מבפנים וגם מבחוץ) ואז ציפיתי אותה בבצק הסוכר. ומכאן נתתי דרור לדמיוני וקישטתי אותה בעדינות ובהמון אהבה   

 

אם גם אתם רוצים להכין עוגה מעוצבת מבצק סוכר, אל תיבהלו זה יותר פשוט ממה שאתם חושבים. את הבצק סוכר קונים מוכן אפשר בכל מיני צבעים (אני מעדיפה לקנות את הבצק בצבע לבן ואם יש צורך בתוספת גוון אפשר לצבוע אותו עם מעט צבע מאכל) את הקישוטים אפשר להכין לבד מרדדים את הבצק וקורצים צורות שונות בעזרת שבלונות של עוגיות ו/או מגלגלים ביד חופשית צורות שונות וכדורונים קטנים.

 

לנוחיותכם אתן לכם עכשיו את המתכונים לעוגה הבחושה שאני הכנתי, ולגנאש השוקולד הלבן. אבל כל עוגה בחושה רגילה ופשוטה בכל טעם שתרצו יכולה להתאים. וגם אם אינכם רוצים להשקיע בגנאש ניתן רק למרוח את העוגה במעט ריבה מהולה במעט מים. ו/או כל ממרח אחר.. שוקולד, לוטוס,ריבת חלב וכד`..

 

 

 

המצרכים לעוגה: (מתאים לתבנית 24 -26 ס"מ)

  • 5 ביצים

  • 3/4 כוס שוקולית

  • 3/4 כוס שמן

  • 3/4 כוס סוכר

  • 1 כוס קמח

  • 1 שקית אבקת אפיה

  • 1 כפית תמצית וניל

 

ההכנה:

  1. חממו את תנור האפיה ל- 180 מעלות.

  2. הכניסו את החומרים לפי סדר הופעתם למעלה אל קערה והקציפו בעזרת מטרפה.

  3. העבירו את המסה אל תבנית משומנת היטב והכניסו לתנור לכ- 40 דקות.  

  4. צננו היטב את העוגה.

 

המצרכים לגנאש השוקולד:

  • 300 גר` שוקולד לבן

  • 250 גר` שמנת מתוקה (1 קופס`)

 

ההכנה:

  1. הכניסו את השמנת המתוקה והשוקולד הלבן אל בן מארי (סיר קטן מעל קלחת עם מעט מים רותחים) וערבבו עד להמסת השוקולד.אפשר גם במיקרו בפולסים קצרים של 30 שניות בכל פעם, בכל פעם הוציאו את הקערה ערבבו מעט והחזירו למיקרו עד להמסה מלאה של השוקולד.

  2. צננו מעט, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר ללילה.

  3. לאחר הצינון, הכניסו את הגנאש אל קערת המיקסר והקציפו עד שתתקבל מסה קרמית. (זה לוקח שתיים שלוש דקות)

 

הרכבת העוגה:

  1. חצו את העוגה לרוחבה לשני חלקים, מירחו כשליש מכמות הקרם והניחו מעל את חציה השני של העוגה.

  2. מירחו את יתרת הקרם בשכבה דקה על כל העוגה. כולל הדפנות והניחו בצד.

  3. כעט פזרו מעט אבקת סוכר על השיש, קחו את בצק הסוכר, לושו אותו בידיים עד לריכוך ורדדו אותו לעיגול (כך שיכסה את כל העוגה כולל הדפנות)

  4. הרימו את הבצק, הניחו מעל העוגה בעדינות. ובעזרת הידיים התחילו להחליק את הבצק על העוגה. 

  5. חיתכו בעזרת סכין חדה (לא משוננת) את שאריות הבצק. וקשטו בעזרת צורות מבצק הסוכר. (את הקישוטים ניתן להדביק בעזרת מעט מים )


* מי שלא מכיר את העבודה עם בצק הסוכר יכול להיכנס ליוטיוב ולהסתכל בסרטונים שונים יש המון. או פשוט להירשם לסדנא כייפית של יום אחד לעיצוב בבצק סוכר.(ככה תרוויחו גם יום כייף וגם ידע) 


 

ועכשיו חברים תסלחו לי אני הולכת למסיבת המומולדת של החצי, כדי לאחל לו עוד המון שנים של בריאות, אושר, שמחה, הצלחה ו... זוגיות טובה!!

 

 

 

 

ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת