00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

סלטי קיץ רעננים

09/06/2013

שבוע חלף לו מהסדנא הנהדרת בשמנא,המון חום ואהבה קיבלתי ועל זה אומר תודה .

החלטתי לשתף אתכם במבחר מתכונים קייצים,עם טעמים חדשים,טקסטורות נהדרות ושילובים ....

אז קדימה כל שנותר לקרר את הבית מתחילים.

המתכונים עבור 6 סועדים

סלט מלון ולואיזה בעיטור קרוטוני אווז מעושן וקוקוס קלוי

מנה קייצית ומרעננת המשלבת מרקמים וטעמים.

טיפ להצלחה :הקפצה נכונה של האווז (דרגת חום גבוהה למחבת)

החומרים

2 כוסות מלון (מומלץ מהזן הכתום)

1 כוס עלי לואיזה טרייה

3 כפות מי סוכר (לפי יחס של 2 כוסות מים כוס סוכר-ניתן לשמור במקרר לאורך זמן)

250 גר` אווז מעושן

1 כף ג`ינגר קצוץ

100 גר` קוקוס קלוי

מלח גס

פלפל גרוס

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

נחתוך את המלון לקוביות קטנות ונעביר לקערה .נוסיף עליי לואיזה קצוצים,גינג`ר קצוץ ומיי סוכר.

בשלב זה נעביר את הקערה לקירור

במקביל נחמם מחבת לדרגת חום גבוהה(ללא שומן) את האווז המעושן נחתוך לקוביות קטנות ונקפיץ עד קבלת מרקם פריך נתבל

במעט מלח ופלפל גרוס.

הרכבת המנה

מומלץ להגשה בכוס קטנה (צייסר-ספל אספרסו)

נניח בתחתית הכלי קוביות המלון  המתובלות ונפזר  מעל אווז וקוקוס קלוי.נעטר בעלה לואיזה רענן וכף מי סוכר בתיאבון.

 

סלט עדשים שחורות בגלימת טחינה ויוגורט לצד סלט ישראלי.

מקור מצוין לקבלת חלבון מלא(פתרון לצמחוניים)

טיפ להצלחה :

בישול אל דאנטה של העדשים  

החומרים

500 גר` עדשים שחורות

1 יח` שומר(בגודל בינוני)

5 צנוניות

1 יח` פלפל חריף (נקי מגרעינים)

כוס מיקס עשבי תיבול:שמיר,פטרוזיליה,נענע.

מיץ מלימון שלם

3 כפות שמן זית

2 שיניי שום קצוצות

1 כוס טחינה גולמית

1 כוס יוגורט (לפי העדפה אישית-צאן/בקר)

1.5 כוסות מים קרים במיוחד

מלח פלפל

כפית כמון

כף שמן צ`לי (שמן זית בתוספת צ`לי גרוס)

אופן ההכנה

נבשל את העדשים (במים חמים וכפית מלח לדרגת עשייה אל דנטה) ובסיום נסנן ונשמור במקום חמים.

נקצוץ את השומר,הצנוניות,והפלפל חריף לקוביות קטנות ונעביר לקערה נקצוץ היטב את עשבי התיבול ונצרף לקערה .

נתבל במיץ לימון שמן זית מלח ופלפל.

בקערה נפרדת נכין את הטחינה ביחס של 1 ל 1.5 (על כל כוס טחינה כוס וחצי מים קרים במיוחד) ונתבל תיבול בסיסי של לימון ומלח.

את היוגורט נעביר לקערה (נוספת) בתוספת שום קצוץ (ונקרר היטב).

הרכבת המנה

נניח בכלי הגשה את העדשים (החמות) ונפזר מעט כמון  נוסיף כף  של יוגורט קר,נזלף טחינה ונעטר בסלטון לסיום נקשט בשמן צ`לי ובתיאבון.

 סלט ירוק-בטוויסט מפתיע מעוטר בברס בוטנים .

סלט מרענן מלא בהפתעות

 טיפ להצלחה :קרא`נציות הבוטנים.

החומרים

1 כוס גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים

1 כוס עלי סלרי קצוצים

1 תפו"ע מזן גרנד סמית

2 יח` קיווי

1/2 כוס חמוציות מסוכרות

סוכריות קופצות(בשלל טעמים)

100 גר` ברס בוטנים

וינגריט

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ תפוחים

מיץ מחצי לימון

1 כף דבש

מלח פלפל

אופן ההכנה

  את גבעולי הסלרי הקצוצים נשרה למס` דק במי קרח(לקבלת פריכות-את העלים נשמור בנפרד)במקביל נקלוף את תפו"ע ונחתוך

לקוביות קטנות ונשרה במים עם מיץ לימון (שלא ישחירו) את הקיווי נחתוך לקוביות קטנות .

נסנן את גבעולי הסלרי  מהמים הקרים ונעביר לקערה בשלב זה נצרף לקערה  את עלי הסלרי הקצוצים,חמוציות,תפו"ע וקיווי.

נערבב בצלוחית את כל החומרים לוינגרייט "ונקפל" לתוך הסלט  .

הרכבת המנה

נניח בכלי הגשה את הסלט ונפזר ברס בוטנים  מעל לקראת ההגשה נוסיף את הסוכריות הקופצות (להשתדל שלא יקבלו לחות).

חוויה נהדרת לסועד ומפתיעה במיוחד. 

"סורבה" אבטיח מחוזק בפידג` (ליקר אבטיח) בעיטור לבן.

   

  1/2 אבטיח בגודל בינוני.

4 כפות מיי סוכר

1/2 כוס -70 מ"ל לערך פידג` אבטיח

150 גר` גבינה בולגרית (מרקם קשה במיוחד)

1/4 כוס עלי נענע (מנטה) קצוצים

מלח גס

מיץ מחצי לימון

כף צנוברים קלויים

אופן ההכנה

נרוקן את האבטיח בעזרת כף ונטחן במגימיקס "בפולסים" נעביר לקערה נוסיף את מיי הסוכר  מיץ לימון חצי כוס פיד`ג אבטיח

וחופן עלי נענע קצוצה.

נעביר לכוסות (long) ונמלא כ 3/4 כוס לערך ונעביר למקפיא .

את הגבינה נחתוך לקוביות קטנות ונניח בקירור .

בסמוך להגשה נחמם מחבת (ללא שומן) לדרגת חום גבוהה ונקלה את הצנוברים עד הפיכתם לצבע זהוב.

הרכבת המנה

 

 נוציא את כוסות ה-long מהמקרר נסדר מעל קוביות הבולגרית נוסיף כמה צנוברים חמים גרגיר מלח גס ונעטר בעלה של נענע.

מנה מרעננת מלאה בטעמים (אחוז האלכוהול נמוך בליקר) משחקיי חום וקור וטקסטורות נהדרות.

 

אהבתם את המתכון פרגנו ב- like בדף שלי

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts

ותמיד תזכרו כי "הנשמה היא הקסם"

 

 

 

 

  

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת