00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת גבינה בטעם לימונענע

 

 

את העוגה הזאת הכנתי לכבודי! כן גם זה קורה לפעמים.. או יותר נכון לפחות פעם בשנה ביום הולדתי. העוגה הזו אמנם נראית כמו בלגן אחד שלם, אבל זהו הבלגן הטעים שלי :-) יש בה המון טעם נפלא וגם אם היא קצת מתפרקת, היא פשוט תענוג צרוף. ובעזרת כפית הכל עובד מצויין. אפילו העובדה שחלפה לה עוד שנה ואני גדלתי (או יותר נכון הזדקנתי) בשנה. היא עוזרת לי לשכוח את הכל  ולהתמסר אליה באהבה רבה.


אז תנו לי רק עוד רגע קטן ומתוק  ;)  אחד על אחד איתה, וכבר אני נותנת לכם את המתכון....

 

 

(מתאים לתבנית בגודל 24 ס"מ)

המצרכים:

 

  • 250 גר` שערות קדאיף

  • 100 גר` חמאה מומסת

  • 750 גר` גבינה לבנה 5%

  • 2 מיכלים (500 גר` ) שמנת מתוקה

  • 1/4 כוס חלב

  • 1 חב` (80 גר`) אינסטנט פודינג וניל

  • 2 כפות "פריגת" בטעם לימונענע

  • 1/4 כוס סוכר

 

ההכנה:

  1. ערבבו את שערות הקדאיף ביחד עם החמאה.

  2. רפדו את תחתית התבנית ב-3/4 מכמות שערות הקדאיף.

  3. את היתרה סדרו כעיגול קטן יותר בתבנית מרופדת בנייר אפיה. (אין צורך להקפיד על דיוק במקרה זה אפשר גם לפורר אותן לאחר האפיה ולקשט מעל העוגה)

  4. הכניסו לתנור שחומם מראש ל- 190 מע` עד להזהבה יפה, וצננו.

  5. הקציפו במיקסר עם וו ההקצפה את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצף יציב אך לא חזק מידי.

  6. בקערה נפרדת ערבבו את הגבינה, הסוכר ופריגת הלימונענע.

  7. ערבבו בעדינות, בתנועות קיפול, את מסת הקצף עם מסת ההגבינה עד לאיחוד. 

  8. שיפכו את תערובת הגבינה המאוחדת מעל שכבת הבסיס של שערות הקדאיף והכניסו למקרר לייצוב של 4-5 שעות לפחות.

  9. לאחר הייצוב קשטו את העוגה מלמעלה עם שערות הקדאיף הנותרות וקשטו עם מעט ריבת תות או ריבת פירות יער. (אפשר גם עם פרוסות פרי טרי)

 

 

 

 

 

 

הערות/הארות/המלצות

  • רצוי להכין את העוגה בתבנית פיירקס על מנת להימנע מהעברתה מתבנית אל צלחת ההגשה. כך אפשר גם לאפות את שערות הקדאיף וגם להגיש לאחר מכן.

  • במקום ריבה אפשר לקשט בפירות טריים או משומרים כמו אפרסקים משמשים דובדבנים וכד`...

 


 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת