00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

בבחינת תגלית

עוד כמה שעות יסתיים לו רשמית חג המים ,הקציר ובשפת הבטן חג החלב אך אני בטוחה שהרבה מן המנות הקלילות שמאפינות את שולחן השבועות ימשיכו איתנו גם בהמשך הקיץ- איכשהו הגוף מאותת וכמה לאוכל קל לעיכול ומרענן. כל מאפה עם גבינה וירקות מתאים בדיוק לתיאור זה וגם הגאלט המדהים שהכנתי אתמול. כרגיל את המתכון "דגתי" ממש מזמן והפעם כבר לא התחשבתי בבן הזוג שלא נוגע בפטריות והכנתי חצי כמות נסיונית למנה החדשה! להגיד שזה יצא טעים זה לא להגיד כלום, זה יצא ממש-ממש-ממש טעים- הבצק הפריך והמתפצל הפטריות המתובלות והגבינות הארומטיות עשו את הגאלט למאכל מטריף חושים ומהנה ברמות על! מבחינתי זו באמת תגלית ואפילו שזה לא נראה מסודר ומהודר זה פשוט מוצלח ומומלץ בחום!

 

*את המתכון שיניתי מעט בגלל שלא יכולתי להשתמש במעבד מזון וגם בגלל שלא היה לי את סוג הפטריות שצוין במתכון המקורי וכך מה שאני רושמת כאן זה בהתאם למה שעשיתי בפועל*

 

 

 

 

 

*את המתכון המקורי(ברוסית) ניתן למצוא כאן*

 

גאלט פטריות וגבינות
הרכיבים (ל-4 מנות אישיות):
לבצק פריך
1+1/4 כוסות קמח
115 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/8 כוס מי קרח
1/2 כוס (כ-40 גרם) גבינה קשה מגוררת(טל העמק וקשקבל למשל)
למלית
4 פטריות חורש (פורטובלה) גדולות חתוכות לפרוסות בינוניות
1 בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום פרוסות דק
4-5 כפות שמן זית
כ-20 גרם חמאה
מלח, פלפל, תבלינים לפי הטעם(טימין,מרווה,אגז מוסקט, שום גבישי דק)
1/4 כוס גבינה קשה מגוררת
למריחה על הבצק
1 חלבון
1 כף חלב

 

אופן ההכנה:
הכנת הבצק
שמים בערה גדולה את הקמח וקוביות החמאה ומועכים בקצות האצבעות עד לקבלת מרקם פירורי גס(בגודל אפונה לערך).
יוצקים ממי הקרח ומערבבים בעזרת מזלג עד שהפירורים לחים -בודקים את מוכנות הבצק-חופנים כמות קטנה של הפירורים ומועכים באצבעות אם נוצר גוש שלא מתפורר הבצק מוכן להמשך אם הפירורים לא נדבקים יש להוסיף עוד כף מי קרח ולהמשיך.
מוסיפים את הגבינה המגוררת ומערבבים עם הפירורים עד לפיזור אחיד.
אוספים-מועכים את הפירורים עד שמתקבל גוש בצק אחד (חשוב מאוד לא ללוש ולא לעבד יתר על מידה).
מעבירים את הבצק לגליון נילון נצמד, משטחים לדיסקית, מכסים ומעבירים לקירור לחצי שעה לפחות.
הכנת המלית
מחממים במחבת רחבה את השמן והחמאה.
מוסיפים את הבצל ומאדים עד לשקיפות.
מוסיפים את השום ומטגנים דקות ספורות.
מוסיפים את הפטריות, מכסים את המחבת ומאדים עד שהפטריות כמעט מוכנות (כ-10 דקות).
מתבלים לפי הטעם ומורידים מהאש.מצננים לטמפרטורת החדר.
הרכבה ואפיה
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בגליון נייר אפיה.
מוציאים את הבצק הצונן מהמקרר ומחלקים ל-4 חלקים.
מרדדים כל חלק לעיגול בעובי של כ0.3 ס"מ, מקמחים את משטח העבודה לפי הצורך.
במרכז כל עיגול מניחים כ-3 כפות מהמלית, מפזרים רבע מכמות הגבינה ומקפלים את שולי הבצק כלפי המרכז, צובטים את השוליים באופן חופשי.
בקערה קטנה טורפים את החלבון עם החלב ומושכים בתערובת את שולי הגאלטים.
אופים 25-30 דקות עד הזהבה.
מוציאים מהתנור, מעבירים לצינון ע"ג רשת.

 

הערות והרהורים לאחר המעשה:
הגאלטים יצאו בסוף יצאו בכותר של כ-16 ס"מ, ממש חמוד :-)
את כל הטרחה עם הכנת הבצק אפשר לחסוך ולהכין אותו במעבד מזון. גם בהכנה ידנית וגם במכשירנית כדאי לזכור לא לעבד את הבצק יתר על מידה כדי שלא יהפוך ליציקה.
במתכון המקורי למען האמת לא מצוין עד איזו דרגה לעבד את הפירורים ובתמונה המרקם נראה יותר חלק ממה שיצא לי. אני דווקא אהבתי את השכבות שנוצרו בבצק שלי בזכות חתיכות חמאה גדולות יחסית אך זה כמובן עניין של טעם. הבצק שלי לא היה קל לרידוד ולא הצלחתי ליצור עיגול מושלם, אך אני מאמינה שהמאפה לא אמור להתהדר במראה אחיד ומצודד :-)
במקור מומלץ להשתמש בגבינת גאודה לבצק ופרמזן למלית, אצלי היו קשקבל וטל העמק.
למלית השתמשתי ב-4 פטריות חורש-שתי אריזות מהסופר. כמובן אפשר להשתמש בכל סוג פטריות טריות והכי טעים לערבב כמה סוגים. מעט מהמלית נשארה לי כי לא רציתי לפוצץ את המאפים. במתכון המקורי מדובר על 1-1+1/2 כוסות, אם זה עוזר.
במתכון המקורי בוזקים על הפטריות לפני האפיה שמן זית ובזיליקום. אני השתמשתי בתבלינים מיובשים והוספתי אותם בשלב הטיגון ככה שאת השלב הזה השמטתי לגמרי.
כמו כן, לא מצוין אם המאפה אמור להיות מוגש חם או קר. במצב חמים זה היה מעולה, קר  אהבתי מעט פחות.

 

 

בהצלחה, בתיאבון וסופ" מהנה לכולם!




הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת