00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

בורקיטס במילוי בצל, תפ"א ופטריות

19/07/2013

 

אני אמנם לא זוכרת את הבורקיטס מבית אמא. וגם למען האמת משתדלת להתרחק כמה שאפשר מבורקסים בכלל אבל ברגע של חולשה, כשהייתי אורחת היתפתתי וטעמתי אחד מהבורקיטוס הקטנים והנחמדים האלו.... כמובן שאחרי הטעימה הראשונה הגיעה גם השניה ו... השלישית. indecision 
במקור המילוי שלהם היה מורכב מגבינות שונות אך מאחר ובני ביתי הבררניים ביקשו ללא גבינה. החלטתי למלא אותם בתערובת נהדרת של המון בצל מטוגן, פטריות ומחית תפ"א. האמת שהם יצאו כל כך טעימים שמהיום אני מאמצת את הבורקיטס החמודים האלה לכל ארוחת פיקניק או מסיבות עם כיבוד קל. ממליצה גם לכם לנסות ותראו איך הם נחטפים במהירות האחד אחרי השני.... 
wink

 

 

 

 

לבצק:

  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים

  • 500 גר` קמח רגיל מנופה

  • 1/2 כפית אפיה

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/2 כף טימין יבש (לא חובה)

 

  • שומשום לקישוט

  • 1 חלמון מעורבב עם 1 כף מים (למריחה מעל)

 

למילוי:

  • 3 בצלים קצוצים (אני השתמשתי בבצלים סגולים)

  • 3 תפ"א בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות

  • 1/2 סלסלת פטריות חתוכות

  • 50 גר` חמאה

  • 1 ביצה

  • 1/4 כפית צ`ילי גרוס (לא חובה)

  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

ההכנה:

הבצק:

  1. בסיר חסין אש, הרתיחו את השמן, המים והמלח.

  2. בקערה נפרדת ערבבו את הקמח עם אבקת האפיה.

  3. הוסיפו את הנוזלים הרותחים בזרם איטי אל קערת הקמח וערבבו היטב עד לקבלת בצק רך ונעים. (היעזרו בהתחלה בכף עץ כדי לא לקבל כוויה. ולאחר מכן המשיכו לעבד את הבצק בידיים)

  4. הניחו את הבצק בצד עד להכנת המילוי.

 

המילוי:

  1. הכניסו את קוביות תפוחי האדמה לסיר עם מים, בשלו אותם עד לריכוך, ורסקו למחית (כמו פירה)

  2. המיסו במחבת את החמאה וטגנו את הבצל עד להשחמה קלה. הוסיפו את הפטריות ערבבו עוד כמה דקות והורידו מהאש.

  3. ערבבו יחד את תפוחי האדמה עם הבצל והפטריות, והוסיפו את הביצה והתבלינים.

 

 

הרכבה ואפיית הבורקיטס:

  1. רדדו את הבצק לעיגול גדול בעובי של כ- 1/2 ס"מ.

  2. בעזרת כוס חירצו עיגולים ומלאו כל עיגול במעט מהמילוי. סיגרו כל עיגול כך שיתקבל מעין חצי ירח, ובעזרת מזלג עיברו מסביב. (רק בחצי שנסגר)

  3. סדרו את הבורקיטס בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים של כ- 2 ס"מ, מירחו את החלמון ופזרו מעט שומשום.

  4. אפו בחום של 200 מעלות כ- 25 דקות.

  5. לאחר האפיה צננו היטב ושימרו בכלי אטום.

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת