איך מכינים שמנת מתוקה לבד ?

את זה ראיתי אצל הבלוג החמוד הבא .
1 כוס חלב שמן יחסית רותח
100 גר` חמאה משובחת (לא תנובה....)
מבלנדרים יחד בבלנדר למשך 2 דקות עד שמגיעים למרקם אחיד.
מקררים לפחות למשך יום, ואפשר להקציף בדיוק כמו שמנת מתוקה רגילה.
אמנם צריך תכנון מראש, אבל זו הדרך הבריאה והזולה ביותר שמצאתי.
ניתן גם להקפיא חלק מהכמות בצנצנות זכוכית, וכשרוצים להשתמש בשמנת שעברה הקפאה, צריך להפשיר, לחמם שוב, לקרר למשך יום ולהקציף.
אחרי 24 שעות בקירור, הקצפתי את השמנת במשך כמה דקות במהירות גבוהה, היא לא מתייצבת מיד, אבל מתייצבת יפה אחרי עוד שעה במקרר.
פשוט, בלי חומרים משמרים/מייצבים למיניהם, וקל !
15.06.2013 - עדכון !
ניסיתי להכין את השמנת עם חלב קוקוס במקום חלב פרה (בחלב קוקוס יש 18% שומן) זה יצא הרבה יותר טוב. החמאה מתמזגת הרבה יותר טוב, וההקצפה יוצאת פשוט נפלא !
ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים
מנוי במייל
קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
הוספת תגובה
6 תגובות