55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

שבלולי בצק שמרים במילויים שונים

17/05/2013

מה דעתכם לפתוח את בוקר שבועות עם מאפה שמרים ריחני ? אם כן, לא צריך הרבה, רק: (הכמות היא ל - 3 תבניות

עגולות של שבלולים)

1 קג׳ קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים או שקית גרגרי שמרים טריים

1 כף סוכר

1 כף מלח

2 וחצי - 3 כוסות מים 

1/3 כוס שמן זית 

ביצה למריחה

רוטב עגבניות לפיצה:

2-3 עגבניות קשות מגוררות או קצוצות דק

1 קופ` קטנה של רסק עגבניות

2 שיני שום כתושות

1 כפית סוכר

תבלין אורגנו

מעט מלח

פלפל

שמן זית

תוספות אופציונליות:

פלפלים קלוים חתוכים לקוביות

קוביות עגבניות

גבינת פטה

ממרח פסטו

שבבי בצל

פרוסות פטריות

ממרח טפנד זיתים

גבינה מגוררת

פרוסות זיתים

וההכנה

בקערת מערבל או בלישה ביד, מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר, מוסיפים את המים בהדרגה ולאחר מכן את המלח

והשמן, ממשיכים ללוש כ - 7 דקות עד שהבצק רך ואחיד. מניחים אותו בקערה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון נצמד

להתפחה של כשעה עד שעה וחצי להכפלת הנפח. (בזמן הזה אפשר להכין את רוטב הפיצה) כעבור כשעה וחצי מחלקים

את הבצק לשלושה חלקים שווים. מרדדים את הבצק בצורה מלבנית לעובי של כסמ` מורחים את רוטב העגבניות ומפזרים

מעל גבינת עמק מגוררת ו/או פירורי גבינת מוצרלה, פרוסות זיתים או כל תוספת אחרת שבחרתם.

משמנים תבנית עגולה , מגלגלים לגליל ופורסים פרוסות בעובי של כ- 2 סמ` ומסדרים את הפרוסות אחת ליד השניה, אבל

עם מרווחים קלים ביניהן, כדי לתת להן לתפוח.

מכסים במגבת מטבח ומניחים לתפוח עוד כשעה.

מורחים ביצה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם ל - 200 מעלות, עד שהמאפה מזהיב.

הכנת רוטב הפיצה:

מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית ואת כל חומרי הרוטב, מערבבים, טועמים ומשפרים טעמים. לאחר

הרתיחה, מנמיכים אתהלהבה ומשאירים עוד כ - 10 דקות, עד להתאדות הנוזלים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת