00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיולים בטבע

יום האם ל"מלכה" ו"אמא"

מליוני אמהות בכל רחבי תבל זכו בסוף השבוע לחגיגה מיוחדת שנחגגת פעם אחת בשנה (לדעתי צריכה להיחגג יום יום) – "יום האם". נשותינו העוסקות בכל ימות השנה בעבודות הבית המפרכות  וגידול הילדים וטיפוחם ראויות ליותר מ"יום האם". במצב הכלכלי היום רבות מהן עובדות לפרנסת הבית הצנועה כשמשכורת אחת אינה מספקת לכלכלת הבית במיוחד לאור מחירים ההולכים ומאמירים מיום ליום.

רבות מהן מהוות את המפרנסות היחידות או הראשיות בבית ולשם כך עובדות בכמה מקומות בו זמנית ומה שמאפיין אותן היא ההתמדה ונשיאת האחריות למשפחה. ככלות הכל הן אלה שאחראיות למעשה על הבית מבפנים.

אז כמו כולכם חברים גם אני מלא אהבה, הערכה וכבוד ל"מלכה שלי" שכל יום מבלה בין העבודה לבית ללא תלונות מיותרות ומתוך אהבה למשפחה (מה הייתי עושה בלעדיה?) ולפי הספר שלי כל יום צריך להיות "יום האם" בשבילה!

ןכך החלטנו ג`וניור ואני להפתיע אותה השנה ביום המיוחד הזה ולהכין לה את המאכל שהיא מאד אוהבת – סושי ירקות ומרק מיסו מסורתי.

כמובן שג`וניור התנדב לבשל את המאכלים הללו מעצם אהבתו לבישול (במיוחד מאכלים יפניים מסורתיים) ואני נידבתי את עצמי במלאכת התיעוד.

בבוקרו של יום ראשון ששלחנו אותה לשופינג ספרי שגורם לה להנאה רבה (טוב, תראו לי אשה שלא נהנית משופינג) וביקשנו ממנה לקחת את הזמן ולא למהר. לא היינו צריכים להתחנן לכך במיוחד כשהיא נהנית ממסעות כאלה.

אחרי שיצאה למסע הקניות ג`וניור מיד התלבש על המטבח והחל לעבוד בקצב מהיר על בישול האורז הדביק והמרק, שוטף את האורז מספר פעמים, במקביל קוצץ בצל ירוק למרק, מכין את הירקות שבאים בתוך הסושי ומפקח על שני התבשילים שמתבשלים בשני סירים שונים בו זמנית. איזה קצב ואיזה ביצוע, אפילו המצלמה שתיקתקה ללא הרף החלה בסופו של עניין להראות סימני עייפות. אולם ג`וניור לא מאט, הוא יודע שבזמן מסויים הארוחה חייבת להיות על השולחן לפני שאמא חוזרת.

למרות שאני רק תיעדתי את המלאכה לא הפסקתי להתפעל מהקצב והביצועים של ג`וניור, לרגע חשבתי שאני נמצא במטבחו של השף המפורסם וולפנג פאק מעצם הקצב המהיר. ממש להתפאר!

שעתיים וחצי מאוחר יותר היצירה היתה מוכנה לתפארתו של ג`וניור, וה"מלכה שלי" שחזרה כמה דקות מאוחר יותר היתה מופתעת לגמרי. היא מכירה את יכולתו של ג`וניור וטעמה בעבר לא מעט מתבשיליו הנהדרים אולם לסושי כזה בתוספת מרק מיסו יפני היא לא ציפתה.

הכל עבד לפי התיכנון, המאכלים הוכנו באופן כזה שינתנו לאכילה מיד כשתיכנס הביתה, ואכן היא נכנסה רעבה ולא נצטרכה לחכות לאוכל זמן רב.

הלבשנו לה כתר של מלכה על הראש והיא ניגשה מיד למלאכת האכילה מתוך הנאה וסיפוק. עבורנו לראות אותה נהנית היה שווה את כל המאמץ, ככלות הכל היא עושה זאת עבורנו כל יום וזה רק המעט שיכולנו לעשות עבורה.

יום האם שמח לך מלכה שלי ואמא יקרה, תהני!

הקליקו על התמונות להגדלה

    

ג`וניור מכין את האורז וחותך את הירקות לסושי.

    

בסיר אחד מתבשל האורז הדביק לסושי ובסיר השני מתבשל מרק המיסו.

ג`וניור חותך את הירקות שיבואו בתוך הסושי כולל גזר, אבוקדו ומלפפונים ירוקים.

על מרבד העץ ג`וניור שטח עשבי ים ועליהם מרח שכבה נדיבה של אורז דביק שבמרכזה ימוקמו הירקות הטריים שרק לפני שניות מעטות נחתכו למטרה זו.

לאחר שהירקות מוקמו במקומם החל ג`וניור במלאכת הגילגול ויצירת גלילי הסושי.

לאחר מכן הגיע הזמן לחתוך את גלילי הסושי לחתיכות קטנות וכך זה נראה, במעט מוכן לאכילה, מממממ....

כך נראה הסושי על הצלחת מוכן ומזומן לאכילה.

וכך נראית המנה שהוגשה ל"מלכה שלי" ול"אמא יקרה שלנו". מימין הסושי המשגע שהיא כה אוהבת ומשמאל צלחת מרק :מיסו" לפי כל כללי המסורת היפנית.

מלבד הארוחה היה לנו את הזכות והכבוד להעניק למלכתנו גם שי קטן וצנוע ביום חשוב זה........

לפי ארשת פניה נראית ה"מלכה שלי" שמחה ומאושרת. "את שווה הרבה יותר מלכה ואמא יקרה ואהובה נאהב אותך לנצח!"

 

 

ולכל ה"מלכות" באשר אתן שם מאחל לכן "יום האם" שמח, אתן ראויות ליותר מכך!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אבי דרורי אלא אם צויין אחרת