55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

פשטידת כרישה ובצל חלבית

המרכיבים

2-3 בצלים בגודל בינוני

1 חב׳ כרישה של סנפרוסט או   3- 2 כרישות טריות ושטופות חתוכות לפרוסות - רק

החלק הלבן, ללא הגבעולים

3 ביצים (גודל L)

3 כפות קמח

1 קוטג׳ 

כחצי קוביה (100 גרם) גבינה בולגרית מפוררת

מלח

פלפל

מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

מקלפים וחותכים את הבצל לקוביות, מחממים מעט שמן קנולה במחבת ומאדים את

הבצל. מוסיפים את חבילת הכרישה או את הכרישה הטריה וממשיכים באידוי.

אם השתמשתם בכרישה טריה: משך האידוי הוא טיפה ארוך יותר ויש להמשיך לאדות

תוך כדי ערבוב עד שהיא הופכת למעט שקופה. מניחים בצד להתקרר ובינתיים

מדליקים תנור לחום של 180 מעלות ומערבבים את יתר החומרים, מוסיפים את

הכרישה והבצל ומוזגים את המלית לתבנית מלבנית משומנת. אופים כ - 45 דקות, עד

שפשטידה מזהיבה. רצוי שלא לחתוך אותה מיד, אלא לתת לה להתייצב מעט מחוץ

לתנור ואז לחתוך. 

רעיון להגשה:

במקום תבנית מלבנית, אפשר לשמן תבנית שקעים (של מאפינס) ולמזוג את

התערובת לשקעים עד לגובה 3/4 ולאפות כרגיל. זה נכון כמובן לכל פשטידה מסוג

זה.

תודה ל - lliash  שהעירה לי שבאפיה בתבנית שקעים, משך האפיה הוא קצר יותר. 

 

חג שבועות שמח

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת