11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

קוגל ירושלמי - האטריות ללא בישול

קוגל ירושלמי -  האטריות ללא בישול

 

 

שלבים בהכנת הקרמל, לשמור שלא ישרף כי יהיה מר

הוספת הנוזלים לסיר הקרמל העינברי  + תבלינים מלח ופלפל שחור

 

מוסיפים לסיר שקית אטריות ללא בישול, מערבבים ומשהים לספיחת הנוזלים כ- 30 דקות + -

מערבבים שני תפוחים מגוררים + צימוקים(רק למי שאוהב-מעשיר את הטעם)

מערבבים את הביצים במטרפה ידנית

מערבבים כל החומרים בסיר עם האטריות, יוצקים לתבנית פיירקס משומנת קלות/או חד פעמית, ואופים עד השחמה,

 

בעיקרון מדובר באותם חומרים שבקוגל עם האטריות המבושלות, אלא שכאן אתם חוסכים לעצמכם את סיר הקירמול, הידבקות הקרמל לדפנות, השריה, בישול האטריות בסיר נוסף, סינון במסננת. בקיצור כאן כל התהליך קורה בסיר אחד גדול ועמוק, כמו סיר פסטה למשל.

הערה חשובה נוספת, כאשר מכינים קרמל בדרך כלל לא מערבבים רק בהתחלה סוכר +שמן, ולא תוך כדי תהליך הקירמול והמסת הסוכר בשמן, כי נהיה גבישי, ונדבק לדפנות בעת הערבוב . כאן המצב שונה, אתם יכולים לערבב כמה שמתחשק לכם. הגבישים ימסו עם הוספת המים הרותחים, ולאחר מס` דקות הכל נוזל חום אחיד. ואל תאמרו שזה לא יותר פשוט וקל...

חומרים לקוגל אטריות לא מבושלות

1 ח`  (400  גר`) אטריות דקות, מתוצרת טובה. (לא הדקיקות ביותר!).

4 כוסות מים רותחים

2-1 תפוח עץ (חמצמץ ירוק)  אלכסנדר/גרני סמיט

1+1/2 כוסות סוכר, (מי שאוהב פחות מתוק, לשים כוס אחת בלבד או לפי הטעם).

1/2 -  כוס שמן קנולה,

חופן צימוקים+(לא חייבים),

1 כפית   - 3/4 כף מלח שולחן דק ( עדיף לשים פחות ולטעום, אם צריך יותר מלח להוסיף),

1 כף שטוחה/גדושה פלפל שחור טחון דק, תלוי במידת החריפות שאתם אוהבים.

3 ביצים שלמות גודל M

אופן הכנת הקרמל:

מכינים את לב ליבו של הקוגל הקרמל.

חומרים: 

1/2 כוס שמן קנולה

11/2 כוסות סוכר

בסיר עמוק וגבוה, על להבה קטנה, ממיסים את הסוכר בשמן ומבשלים עד לקבלת צבע ענברי. לא לשרוף כי יצא לכם קוגל מר.

בינתיים מרתיחים בקומקום חשמלי מים 4 כוסות

כאשר הקרמל בצבע ענברי יפה, לערבב פעם פעמיים ולודא שיהיה בצבע אחיד, ואחרי כדקה לצקת את המים הרותחים, . לבשל על אש נמוכה, עד להמסת הקרמל, לגרד את תחתית הסיר עד שכל הסוכר נמס במים. לכבות להבה

הוספת האטריות והכנת הקוגל:

לשפוך לסיר את האטריות לא מבושלות!!!, ולתת להן לספוח את כל הנוזלים בסיר כ- 20 - 30 דקות לערך, אם צריך אז יותר..

למי שאוהב צימוקים ותפוחי עץ :

+1 תפוח גרני סמיט (הירוקים) קלוף, ומגורר על מגררת גסה- אני מאוד אוהבת, אך אפשר בלי.

+חופן נדיב של צימוקים כהים / בהירים שטופים במי ברז ומסוננים.- אני מאוד מאוד אוהבת, אך אפשר בלי

 +3 ביצים שלמות מוקצפות במטרפה ידנית + מלח + פילפל שחור.

לאחר שהאטריות ספחו את הנוזלים, מוסיפים את תפוח העץ והצימוקים, מערבבים היטב,  ורק אז מוסיפים את בלילת הביצים (אם מוסיפים את הביצים לבלילה חמה מדי, זה הופך לחביתה). טועמים ומתקנים  תיבול, מלח פלפל במידת הצורך.

משמנים תבנית פיירקס/או חד פעמית בגודל בינוני, יוצקים פנימה את בלילת האטריות, משטחים עם כף, אופים עד לגוון שחום עמוק.

אפשר לאכול מיד,

ומי שמתאפק ולא מחסל חצי תבנית על המקום, יכול לעטוף ברדיד אלומיניום, לשמור במקרר יומיים,

או להקפיא, לחתוך לקוביות ולשים בקופסת פלסטיק עם נייר הפרדה בין השכבות, לחמם במיקרו כשמתחשק איזה ביס טוב מתוק ופיקנטי. שילוב טעמים מנצח.

 מגישים חם.

 

 

קישור ל"קוגל אטריות ירושלמי" (עם בישול האטריות )

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2206159

הבדל : האחד עם והשני בלי בישול האטריות

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת