11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לילית נתיב האור בנדל- פוריות טבעית

שבועות בפתח ומתכון לבלינצ`ס טעימים במיוחד

בלינצ`ס  טעימים במיוחד.

                                                 

                                                                                               

 

למה אנחנו אוכלים מאכלי חלב?

 

כי זה טעים.

זה חג של תנובה, שטראוס ומחלבות אחרות, למי בעצם אכפת, העיקר שנואכל

עוגת גבינה, בלינצ`ס במילוי מתוק או מלוח, בורקס או בורקיטס ומטעמים רבים אחרים, כל עדה

ומטעמיה העיקר שהמרכיב הוא  גבינה  לכל סוגיה וצבעיה: כחולה, צהובה, לבנה, אדומה (אימא

שלי הייתה  מוסיפה פפריקה לגבינה).

שבועות, הוא חג הקציר,  הוא אחד הרגלים שהיו מעלים את יבול האדמה לבית המקדש.

 

מהו המנהג לאכול  מאכלי חלב?

חג השבועות הוא חג מתן תורה וכיוון שהתורה נמשלה לחלב שנאמר: "דבש וחלב תחת לשונך

(שיר השירם) נוהגים באכילת מאכלי חלב.

מהחלב נעשה בלינצ`ס ואת הדבש נמרח עליהם ונזרה אגוזים ויהיה לנו דבש וחלב על  לשוננו.

 

וחג שבועות תעשה לך (שיר)

וחג שבועות תעשה לך

בכורי קציר חיטים,

הזורעים בדמעה ברינה יקצרו.

ארץ זבת חלב...

חלב  ודבש ....

 

מתכון לבלינצ`ס במילוי מתוק או מלוח. הפעם מלוח וטעים  במיוחד:

מתכון בטוח ששנים אני  עושה אותו ללא שום שינוי.

החומרים לתערובת הבלינצ`ס:

2 ביצים

1 כוס חלב

1 כוס קמח

קורט מלח

1-2 כפות שמן רגיל.

אופן ההכנה: להקציף בקערה את הביצים (במיקסר יד או מג`ימיקס או ידני)

להוסיף את המלח, להוסיף את החלב.

בקערה נפרדת שמים את הקמח ולתוכה יוצקים לאט את הנוזלים .

התערובת שמתקבלת צריכה להיות כמו שמנת מעורבבת היטב. לחמם את השמן  (לא רותח)

ולהוסיף לתערובת. השמן חוסך למרוח את הכלי כל פעם מחדש.

אפשר לעשות אותם על מחבת או מכשיר מיוחד לבלינצ`ס.

אם עושים על מחבת: לחמם את המחבת לשפוך  עם  מצקת ומיד לסובב שהתערובת תחסה את כל

תחתית המחבת. כך אחד אחרי השני עד שהתערובת נגמרת. (אין צורך להפוך)

אם רוצים כמות גדולה, לעשות כל פעם את הכמות הזו מחדש.

למילוי מלוח:

לנגלה אחת אין צורך בכמות גדולה של תערובת:

חומרים למילוי מלוח:

2 כפות גדושות גבינה לבנה

1 כף שטוחה קשקבל, מגורד

פרוסה דקה גבינת פטה כבשים או עיזים

1/2 חלמון ביצה (הצהוב ולפני שמכניסים אותו לטעום מליחות)

לערבב את כל החומרים

הכנה:

לקחת את העלה (את הצד הבהיר) באמצע לשים כפית לא גדושה מהתערובת לקפל כמו מעטפה

לארבע, להניח בתבנית אפיה על נייר פרגמנט כשהצד החלק למעלה , בסוף למרוח מעל בחמאה

ולפזר גבינת פרמזן מגורדת.

לפני ההגשה לאפות בתנור מחומם מראש בערך  7-9 דקות (צריך להתקבל ממש טיפה מוזהב

מלמעלה) ומיד להגיש.

אין דברים יותר טעימים לחג.

בתאבון!!!

חג שמח

לילית בנדל

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לילית נתיב האור אלא אם צויין אחרת