00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עגבניות חמוצות

 

 

 

בוחריים   1/2 1 ק"ג עגבניות אדומות או ירוקות קשות  (הן חייבות להיות קשות!), בגודל אחיד, כך קל יותר לסדר אותן בצנצנת. 

מעל כל עגבניה מסמנים איקס ( +) בעזרת סכין חד.

 מרתיחים מים בכמות שתכסה את העגבניות. על כל כוס מים מוסיפים כפית גדושה מלח גס, מבשלים עד שהמלח נמס.

קולפים ראש שום, מפרקים ומקלפים את שיניו. אפשר לפרוס אותן, לחצותן, או להשאירן שלמות.

1 פלפל ירוק טרי וחריף , חתוך לרבעים או לחתיכות קטנות.

 4 - 5  גבעולי סלרי טרי.

צרור שמיר.

 

 

 

 

אופן הכנה:

מסדרים בצנצנת את העגבניות, ובין שכבה לשיכבה מפזרים שיני שום וגבעולי סלרי, יוצקים את  מי המלח המצוננים  ומעל הכל בצואר הצנצנת, מניחים שמיר שטוף היטב בצרור מגולגל , מוסיפים שוב,  מי מלח  שיכסו גם את השמיר, וסוגרים היטב את  הצנצנת במכסה תואם, מניחים כ- 5 ימים במרפסת שמש, על גבי  צלחת , לאיסוף הנוזלים  טועמים מהמים שמוכן.

 

 

 

 

העגבניות, יחד עם הפלפלים האדומים המוחמצים, ילוו כל ארוחה בטעם חמוץ ופיקנטי

 

קישור ל -"פלפלים אדומים מוחמצים"  http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2424612

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת