00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות גבינה מלוחות

 

את העוגיות האלו הכנתי השבוע לקראת שבועות, כי צריך גם משהו מלוח על השולחן לא? או יותר נכון בתוך השקית פיקניק!

איך שלא יהיה רציתי שתדעו שההכנה מאוד קלה, העוגיות מאוד טעימות ושהן יכולות גם לשמש אתכם במקום מציות, למריחת הגבינות הנוספות שעל השולחן.
אני הכנסתי בעוגיות שלי מעט צ`ילי גרוס שנותן עיקצוץ נפלא וענין בעוגיה. אבל אם אתם מפחדים אתם יכולים להחליף את הצ`ילי בפפריקה אדומה או לוותר בכלל. ומאחר והחג כבר ממש מגיע, הנה המתכון ושיהיה לכם בתאבון!!

 

 

 

 

 

לבצק:

  • 200 גר` גבינת פרומעז חתוכה לקוביות

  • 50 גר` גבינת גבע/פרמז`ן מגוררת (או בולגרית)

  • 80 גר` חמאה

  • 50 גר` קוואקר

  • 80 גר` קמח לבן רגיל

  • 1/4 כפית צ`ילי גרוס

  • מעט מלח 

 

לציפוי:

  • 1/4 כוס שומשום שחור

  • 1/4 כוס שומשום לבן

  • 2 כפות טימין יבש

 

ההכנה:

 

  1. הכניסו אל מעבד המזון את כל מרכיבי הבצק וערבבו עד לקבלת מסה אחידה וקרמית. 

     

  2. הוציאו את הבצק, חלקו אותו לשני כדורים וצרו מכל כדור גליל בעובי של כ- 3-4 ס"מ.

  3. הכניסו אל צלחת את מרכיבי הציפוי (השומשום והטימין) וגלגלו את גלילות הבצק. כך שכל גליל יצופה יפה בתערובת השומשום.


     

  4. עיטפו כל גליל בנפרד בניילון נצמד, הדקו יפה והכניסו להקפאה לשעה.  


     

  5. הורידו את הניילון וחיתכו בעזרת סכין חדה, פרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ. 

  6. רפדו תבנית בנייר אפיה, וסדרו את פרוסות הבצק בתבנית (אין צורך ברווחים גדולים)


     

  7. אפו את העוגיות בתנור שחומם מראש ל- 180 מע` עד שהעוגיות מזהיבות (בערך 25 דק`)
    לאחר האפיה צננו היטב מעל רשת, ושימרו בקופסא סגורה

 

 

 

 

 

 

 


 

גרסה להדפסה:

 

המצרכים: 

 לבצק:

  • 200 גר` גבינת פרומעז חתוכה לקוביות

  • 50 גר` גבינת גבע/פרמז`ן מגוררת (או בולגרית)

  • 80 גר` חמאה

  • 50 גר` קוואקר

  • 80 גר` קמח לבן רגיל

  • 1/4 כפית צ`ילי גרוס

  • מעט מלח 

 

לציפוי:

  • 1/4 כוס שומשום שחור

  • 1/4 כוס שומשום לבן

  • 2 כפות טימין יבש

 

אופן ההכנה:

 

 

1. הכניסו אל מעבד המזון את כל מרכיבי הבצק וערבבו עד לקבלת מסה אחידה וקרמית.

2. הוציאו את הבצק, חלקו אותו לשני כדורים וצרו מכל כדור גליל בעובי של כ- 3-4 ס"מ.

3. הכניסו אל צלחת את מרכיבי הציפוי (השומשום והטימין) וגלגלו את גלילות הבצק. כך שכל גליל יצופה יפה בתערובת השומשום.

4. עיטפו כל גליל בנפרד בניילון נצמד, הדקו יפה והכניסו להקפאה לשעה.

5. הורידו את הניילון וחיתכו בעזרת סכין חדה, פרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ.

6. רפדו תבנית בנייר אפיה, וסדרו את פרוסות הבצק בתבנית (אין צורך ברווחים גדולים)

7. אפו את העוגיות בתנור שחומם מראש ל- 180 מע` עד שהעוגיות מזהיבות (בערך 25 דק`)

8. לאחר האפיה צננו היטב מעל רשת, ושימרו בקופסא סגורה

 

 

 

 

בתאבון לכולם, חג שמח טעים ונעים

ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת