77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

עלי גפן ממולאים בפריקה

עלי גפן ממולאים בפריקה

עלי גפן ועלי סלק ממולאים בפריקה

מצרכים

 עלי גפן טריים ,חבילה עלי מנגולד,

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 כף שמן זית

1 שן שום גדולה, כתושה

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

2 כפות נענע טרי קצוץ דק

1/4 כפית כורכום

1/4 כוס צנוברים

כוס וחצי פריקה, 

מלח

לרוטב:

1 כוס מים

1/3 כוס שמן זית

1/2 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:

שמים את הפריקה בסיר ומכסים במים. בוחשים עם היד, עד שחלקי קליפה עולים למעלה. מוציאים אותם וחוזרים על הפעולה כשלוש פעמים, עם מים נקיים כל פעם 

מסננים ומחזירים לסיר עם מים עד כדי כיסוי, ועוד 2-3 ס"מ.

מביאים לרתיחה עם כפית מלח ומבשלים על אש קטנה, בסיר מכוסה, כ-20 דקות,.הפריקה כמעט מוכנה.

מסננים ושוטפים קלות את הפריקה במים קרים ו.

מטגנים קלות את הבצל בשמן זית עד שמתחילים להזהיב.

מוסיפים את התערובת לפריקה,. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

ממלאים סיר בינוני במים, עד למחצית, ומביאים לרתיחה ומורידים מהאש.מוסיפים את עלי הגפן ועלי מנגולד

כמה דקות,מוצאים ומסננים,חותכים טת החלק הלבן של המנגולד.

שמים כף מהמלית במרכז העלה, סמוך לגבעול. מקפלים את שני צדי העלה מעל למלית, ואז מגלגלים את העלה כולו. חוזרים על התהליך עם שאר העלים.

הרוטב: מערבבים היטב את המרכיבים ויוצקים מעט מהרוטב לסיר רחב. מניחים בפנים את עלי הגפן, כשהם צפופים, עם התפר כלפי מטה.

יוצקים מעל את שאר הרוטב, ומניחים על עלי הגפן צלחת .

מכסים את ההסיר במכסה ומבשלים על להבה נמוכה, 20-45 דקות , עד שהם רכים .

 

 

.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת