33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

שבועות

חג השבועות הנה כבר כאן. אוהבת מאוד את החג הזה, כבר כתבתי על כך לא פעם. סיפרתי על " מפעל הקרפלך" שנפתח אצלנו מידי שנה בערב חג השבועות.

מראה שדות השיבולים המבשילות וצובעות צדי הדרכים בזהב  ובאובך של שרב. מחזק את סימני החג. ולפתע, גשם שוטף ונפלא שמנקה כל חלקה טובה (גשם כזה פעם בשבוע שבועיים לאורך הקיץ.....ממש תפילה).

 

בשנה האחרונה אני אוספת ומתעדת מתכונים שמככבים במטבחה של אימי ושכולנו כל כך אוהבים. מכיוון שאנחנו משפחה מאוד מעורבת ומעורבבת - עולים על השולחן זה לצד זה - גפילטפיש וסחוג... להשלמת המעגל הקולינרי המשפחתי הכולל, רוקדים אצלנו (לאורך השנה), בורקיטוס ואושפילו יד ביד. כאילו נולדו באותה תרבות מימים ימימה....ככה זה כנראה כשחיים בארץ הזו שנים לרוב. עליות של בודדים איפשרו ל"צאת" מה"ארונות מלאי הסטיגמות" ולהתחתן בחתונות מכל העדות. כך מתאפשרים יופי של חיים בין מזרח למערב ובין צפונים לדרומים.

בכדי להשלים את הפרוייקט במהרה בימנו אלה, בכל חג, אני מושיבה את אימי לידי שנשלים עוד מאכלים אהובים ליצירת ספר המתכונים המשפחתי.

גם השנה יעלו על שולחן השבועות הבויוס והקרפלך ביחד שלובים ויערבו לחיכם של המסובים לשולחן שיעוטר בעלים ירוקים. רוב הנוכחים גם בלי לתכנן מראש ילבשו לבן - איזו התניה כזו שנכנסה פנימה ואף אחד כבר כמעט לא מבחין בה. כנראה זכר להיותנו ילדים. בערב חג השבועות, פרט לעובדה שהלכנו לבית הספר לבושים לבן, התהדר ראשנו בזר פרחי גן טרי ורענן וביד היינו נושאים סלסלה עם "ביכורים" לטקס של "הכוהנים". ביחד כל ילדי בית הספר הינו עומדים וכאשר היו קוראים "הכוהנים" הלבושים בסדינים לבנים, להעלות את ה"מינחות" - לפי סדר הכיתות היינו מזדרזים להביאם בפניהם ואף שידענו שזה בכאילו, היתה שם תחושה של הדרת כבוד.....

המנהג נעלם עם השנים אך השבוע ראיתי זאטוטים רבים הולכים כשראשיהם עטורים ועל כתפיהם, לא ! אמותיהם הם נושאים סלסלה עם דברים טובים (בבירור קטן עם כמה הסתבר שארוחת הבוקר לקראת החג נמצאת בסלסלת החג....)

חזרה אל הקרפלך - בפעם הקודמת  שסיפרתי על מפעל הקרפלך, לא כתבתי את המתכון של הקרפלך שלנו ובתגובות נשאלתי מדוע לא צורף המתכון. אז הנה "תיקון שבועות שלי" הנה המתכון:

קרפלך

 

קרפלך של תקוה

בצק

1 ק"ג קמח מנופה

11/2 כפית מלח

2 ביצים

21/2 כוסות מים

 

הכנה

ללוש היטב עד לקבלת בצק שלא נדבק לדפנות ולהרביץ לבצק.

לפרוס על משטח שקומח לעובי של 4 מ"מ

 

מילוי גבינה מתוקה

2 גבינת כנען

3 ביצים

2- 21/2 כפות סוכר

(לפעמים יש צורך להוסיף מעט מלח לספיגת הנוזלים).

לבישול הקרפלך

1.1/2 ליטר חלב

2 כפות סוכר

 

הכנה

מרתיחים את החלב עם 2 כפות סוכר ומדולל במים

(2 כוסות חלב 1 כוס מים).

מכניסים את הקרפלך הממולא בתערובת הגבינה המתוקה.

מוציאים כרבע שעה לאחר שהקרפלך צפו.

 

מילוי גבינה מלוחה

2 גבינת כנען

3 ביצים

3/4 גבינה מלוחה / בולגרית

1 כפית שטוחה מלח

הכנה

להרתיח מים + מלח לאחר רתיחה להכניס קרפלך במילוי גבינה מלוחה למים. לאחר רבע שעה של ציפה להוציאם.

במחבת להמיס מעט חמאה/מרגרינה לטגן את הקרפלך המבושלים טיגון קל מכל צד (הזהבה), בסיום לשפוך את יתרת השומן מהמחבת על כל הקרפלכים.

חג שמח לכולם.

ולמנהג המים - דאגו השנה מהשמים...

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת