00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

קציצות ברוטב עגבניות (עם טוויסט)

בלוג בישול ביתי בלי קציצות ברוטב עגבניות? הגיע הזמן לגשר על הפער....

בקציצות האלו יש טוויסט מעניין שלמדתי מאשתי, הרעיון הוא לקחת סלט ביתי שמתאים ולחבר אותו לבלילת הקציצה, לקציצה שבתמונה הכנסתי 2 כפות מטבוחה אבל אפשר לרסק סלט סלק מרוקאי, גזר מרוקאי, זעלוק, אריסה מתוקה לאלו שלא עושים סלטים לבד גם קנויים יעשו את העבודה...

מצרכים לקציצות:

250 גרם בקר טחון

250 גרם עוף טחון

גזר בינוני מגורד וסחוט

בצל קצוץ דק

תפו"א בינוני מגורד וסחוט

2 כפות סלט מטבוחה / גזר מרוקאי מרוסק / סלק מרוקאי מרוסק / זעלוק / אריסה מתוקה

כפית רסק עגבניות

2 ביצים

2 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות

כפית תבלין עוף

כף אבקת מרק בצל

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מערבבים הכול עד קבלת תערובת אחידה

מצרכים לרוטב:

בצל קצוץ

3 עגבניות גדולות בשלות

כף גדושה רסק עגבניות

כפית שום כתוש

כפית גדושה פפריקה מתוקה

כפית שטוחה תבלין שום גבישי

כפית גדושה סוכר

מלח ופלפל

שמן זית

אופן ההכנה:

בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.

טוחנים את העגבניות בבלנדר מוט עם רסק העגבניות ושופכים לסיר, מוסיפים את התבלינים וחצי כוס מים רותחים ומערבבים, מחכים לביעבוע ומנמיכים להבה.

מתחילים לגלגל את הקציצות ומיד להכניסם פנימה אחת ליד השניה (בזהירות הם רכות), כשכולן בפנים מכסים ל- 5-6 דקות ומשקשקים.

נותנים לקציצות להתבשל כ-10 דקות כשמידי פעם משקשקים. (האמיצים בינכם יכולים להפוך אותם באמצע הבישול, קחו בחשבון שבגלל שהן עדיין לא מבושלות הן רכות ויכולות להתפרק).

אפשר להגיש על אורז אופירה אבל אני מעדיף בתוך סנדוויץ`....

תהנו!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת