00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

טאיזו

Taizu, מנחם בגין 23, תל-אביב

אסיה פינת המזרח התיכון

צונאמי מבורך של מסעדות מלוכסנות שטף בחודשים האחרונים את תל-אביב. טאיזו, העדכנית והנוצצת שבהן, יצאה לדרך בהשקעה מפלצתית של 8 מיליון ₪. זוהי מסעדת שף בניצוחו של יובל בן נריה, המוכר לקהל הרחב מקדנציה בהרברט סמואל. בכתבה על המסעדה בעיתון הארץ נכתב כך: "בן־נריה לא מוכן לשמוע שהאוכל שלו טעים. הוא רוצה להבין אם היה מדהים. פחות מזה לא נחשב בעיניו". הבאזז הגדול עם פתיחתה של טאיזו יצר סקרנות רבה – והעלה את רף הציפיות. המסעדה מגדירה את עצמה כ- AsiaTerranean Kitchen – כלומר מטבח אסייתי-ים תיכוני, מה שמרמז על פויז`ן קולינארי עם מרווח לפרשנות אישית.

העיצוב כאן מודרני, נקי, קצת הייטקי, קצת אוריינטאלי עם תאורה סקסית. החלל המושקע משדר חו"ל - וניכר שהושקעה בו מחשבה גם בפרטים הקטנים ביותר. המנות כאן קטנות יחסית, אך רובן מתומחרות בשפיות – וניתן בדרך זו להתרשם מהמגוון הרחב מבלי להכביד יותר מדי על הבטן ועל הכיס.

להלן המנות שהוזמנו

לחמניות מאודות (9 ₪). לחמניות מושלמות, חמימות ואווריריות. הן הוגשו בליווי מטבל שהכיל צ`אטני עגבניות פיקנטי ויוגורט בפאלו, שהיה נפלא לא פחות ובעל אוריינטציה מזרחית (הכוונה למזרח התיכון שלנו). לא היה אכפת לי לאכול ערב שלם רק את הלחמניות עם הרוטב האלוהי הזה.


ביצי תה שחור (34 ₪). כל מי שטייל בסין מכיר את ביצי התה, הנמכרות ע"י רוכלים בעגלות ברחוב. מדובר בביצים קשות, המבושלות בתערובת של תה ותבלינים, שמעניקה להם ארומה, טעם וצבע מיוחדים. מאכל זה זוכה כאן להגשה מקורית במיוחד, הכוללת לבבות אייסברג, חזה ברווז מעושן, חמאת קקאו ונבטי אפונה. מדובר בשילוב מעניין של מרקמים, טמפרטורות וחומרי גלם, היוצרים נשנוש פתיחה מהנה למדי.


ברוסקטה (46 ₪). המנה כללה כבד עגל חלב, תרד תאילנדי, איולי שמנת חמוצה וגראם מסאלה. הטופינג היה עשיר במיוחד, נמס על הלשון וכל טעימה ממנו הסבה אושר גדול בחלל הפה. מנה מעולה הזוכה לביצוע יצירתי במיוחד.


ברווז "שלוש כוסות" (28 ₪). מדובר בלחמנייה מאודה ובה בשר ברווז ברוטב ברביקיו. הלחמנייה היתה נפלאה (דומה ללחמניית הפתיחה) והבשר בה מלא טעם. חבל רק שהרוטב (המבוסס על ברביקיו) היה קצת שתלטני מדי. אוכל רחוב כיפי, אך לא מעודן בעליל.


דאמפלינג שנחניזי (62 ₪). המנה הכילה לחי עגל, מרק בשר, בוטנים וציר רימונים. הכיסונים היו בעלי מרקם מושלם, בעלי נוכחות ולא דקים מדי - ומולאו בתבשיל בישול ארוך עתיר טעם. תוספת מרק הבשר למילוי היתה הברקה מקורית, משפריצה וטעימה במיוחד. מנה מענגת, שחבל רק שמתומחרת בפראות.


ירקות סיניים (45 ₪). המנה הכילה אפונת שלג, פטריות אויסטר, פאק צ`וי, קציפת שיטאקה ולמון גראס. הירקות היו טריים אך שום דבר במנה הזאת לא היה מעניין מספיק – במיוחד הרוטב שהיה קצת אנמי ולא תרם דבר.


פוט סטיקרס בשר לבן (48 ₪). כיסוני בצק מטוגנים הם "אבות המזון" של אוכל הרחוב האסייתי. מדובר בנשנוש שקונים בפרוטות בעגלות טיגון ארעיות ואוכלים על הדרך. מעניין מה היו חושבים הרוכלים הסיניים, אם היו יודעים שהמאכל העממי הזה מככב בהיכלי האוכל במערב – ועוד במחיר כזה... בן-נריה, שיודע שלא ניתן להגיש את המנה הפשוטה הזאת כפי שהיא, מעניק לה טוויסט ים-תיכוני מעניין: הוא מגיש את הכיסונים ברוטב הכולל יוגורט באפולו, תרד תורכי, כוסברה וסויה מאסטר. זה נשמע מעניין, אך התוצאה חביבה בלבד - ויש במסעדה מנות טעימות יותר.


באטר צ`יקן (66 ₪). הרוטב (שהכיל עגבניות, חמאה, בוטנים ועלי קארי) היה קצת מנומס מדי – נטול העומק והנשכנות המאפיינים באטר צ`יקן אמיתי. לחובבי אוכל הודי, מומלץ להזמין את המנה זאת במסעדת האנוי, שם היא גם מוגשת בליווי אורז, הסופח בצורה נהדרת את הרוטב המשובח.


גולב ג`מון (42 ₪). המנה הכילה כדורי בצק חלב והוגשה עם גלידת קולפי עתירת תבלינים ומנגו. קינוח מיוחד, עשיר ומלא טעם.


קונכיות טפיוקה (44 ₪). המנה הכילה מלבד טפיוקה גם חלב קוקוס ופירות. קינוח מרענן אך כזה שהתחיל לשעמם די במהרה.


יצאתי מטאיזו בהרגשה שהאוכל שם רוב הזמן כיפי, יצירתי, שחומרי הגלם איכותיים - ושבן נריה שולט במגרש בו בחר לשחק. למרות שמדובר במסעדה מוצלחת, היא אינה יוצרת "סדר עולמי חדש" בסצינה האסייתית המקומית (אם היה מי שציפה לכך). מוגש בה אוכל רחוב בפרשנות אישית מודרנית ורבת מעוף - לא יותר, לא פחות.

ציון: 4 כוכבים

הערה: מחירי המנות בפוסט זה רלוונטים לאפריל 2013, ולמיטב ידיעתי הם האמירו במקצת בימים האחרונים כלפי מעלה.


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת