00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

לחם כוסמין סאן

אומרים שזה בריא,

למעשה זה טעים.........

 

 

לתוצאות מדויקות המתכון רשום לפי משקל הרכיבים ובגרמים.
 
2 ככרות 
 
מה מכינים:
 
אופציה כולל מחמצת:
140 גרם מחמצת נוזלית (100%)
70 גרם קמח לבן
210 גרם קמח מלא
420 גרם קמח כוסמין מלא
7 גרם שמרים יבשים
14 גרם מלח
7 גרם משפר אפיה - לא חובה
525 גרם מים חמימים
 
 
אם אין לנו מחמצת:
140 גרם קמח לבן
210 גרם קמח מלא
420 גרם קמח כוסמין מלא
7 גרם שמרים יבשים
14 גרם מלח
7 גרם משפר אפיה - לא חובה
595 גרם מים חמימים 
אופציונאלי להמיר 150 גרם מהמים ביוגורט 1.5 אחוז בכדי לדמות טעם מחמצת, לא חובה)
 
 
אופן ההכנה:
 
1)מכניסים לקערת המיקסר את כל החומרים למעט המלח.
 
2) מתחילים ללוש במהירות נמוכה.
 
3) לאחר 5 דקות מוסיפים את מלח, לשים במהירות נמוכה עוד 5 עד 10 דקות.
 
4) מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מפזרים מעל מעט קמח.
 
5) מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים כשעתיים עד להכפלת הנפח.
     מומלץ כל 30 דקות לקפל את הבצק, 
     מוציאים בעדינות את הבצק למשטח, מבצעים קיפול ומחזירים לקערה.
     http://www.youtube.com/watch?v=1timJlCT3PM
 
6) מקמחים מעט משטח עבודה מוציאים את הבצק לשים מעט ביד באמצעות קיפולים, ואז מכינים את הצורה.
 
7) אפשר להניח במסננת לעיצוב ככר עגולה ( יש לסדר מגבת מטבח על המסננת לקמח אותה ואז להניח את הלחם
     הפוך עם הפנים כלפי מטה, ולפני האפיה הופכים את הלחם על התבנית)
     לחילופין אפשר להעביר לתבנית לחם או ל-2 תבניות לחם קטנות, משמנים את התבנית מניחים בה את הלחם ומכסים במגבת לחה.
 
8) מניחים לתפיחה שניה של שעה.
 
9) לאחר חצי שעה של תפיחה מחממים תנור לחום מקסימאלי ומניחים בתחתית תבנית ריקה, ובו זמנית מרתיחים מים.
 
10 ) כשהתנור חם, מפזרים מעל מעט קמח (אני משתמש בשלב זה בקמח מלא) וחורצים באמצעות סכין את הלחם בכמה מקומות. מעבירים
        את התבנית/התבניות עם הלחם לתנור וממלאים את התבנית שבתחתית ב-150 מ"ל מים רותחים לייצירת אדים 
 
11 ) מורידים את החום ל 250 מעלות,
        לאחר כ 10- דקות מורידים את החום ל 220- מעלות ואופים עוד כ- 20 דקות. בסוף האפיה צריך לראות שהלחם שזוף היטב.
 
12 )   מוציאים את הלחם מהתנור, מחלצים מהתבנית ( אם אפינו בתבנית פשוט הופכים על רשת הצינון, התבנית היתה משומנת) 
       מניחים לצינון כחצי עשה לפחות לפני שמתנפלים
 
13 ) במידה ונשאר לחם הכי טוב לפרוס לפרוסות ולשמור בכלי אטום בקירור, לפני השימוש לחמם מעט בתנור או  בטוסטר.
 
14) לחילופין לחם שלם אפשר לעטוף בניילון ולהקפיא, כשרוצים להשתמש מפשירים , וכשהלחם מופשר לחלוטין,  
       מכניסים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות, למשך 8 דקות. והוא יוצא כמו חדש.
 
אפשרויות נוספות:
 
      במקום מחמצת אפשר להשתמש בפוליש ( מחמצת מהירה) :
      70 גרם קמח לבן
      70 גרם מים
      שמינית כפית שמרים יבשים
 
      מערבבים הכל ומניחים להתפחה בכלי מכוסה בניילון נצמד למשך 3-4 שעות בחוץ  או 12 -36 שעות במקרר

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת