77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

רגע לפני שבועות כמה מתכונים מקוריים

רגע לפני שבועות כמה מתכונים מקוריים

 רגע לפני כמה מתכונים יצירתיים לחג השבועות בחסות מועצת החלב

הידעתם? ישראל נמצאת במקום הראשון בעולם בתנובת החלב לפרה.

הפרה הישראלית מניבה 35 ליטר(כ-170 כוסות) חלב ליום

כמות החלב הגבוהה ביותר בעולם! ." דרך החלב "בהוצאת מועצת החלב

 בשבילי רק חלב ישראלי – סדנת בלוגרים של מועצת החלב ב4שף קניון ארנה

המתכונים באדיבות שף חיים סלומון.

.

https://www.facebook.com/the.private.chef

זכיתי להשתתף בסדנה עם השף חיים סלומון,נהנתי מכל רגע ,מהמתכונים ,מהחברה, ובמיוחד מהשף

מקורי,סבלני,מבשל באהבה רבה, הפעיל בצורה יעילה את כל המשתתפים, כל המשתתפים עזרו בהכנה

אפשר להזמין אותו הביתה,הוא יפעיל את כל המשפחה.

קיש בטטה מבצק גבינה ועגבניות מיובשות:

 

 

המצרכים לבצק:

250גר`קמח

100גר`חמאה

100גר`גבינה בולגרית

1ביצה

2כפות מים

כפית ממרח עגבניות מיובשות

אופן ההכנה: לשים במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד, מרדדים על תבנית נשלפת ומקררים

המצרכים למילוי:

3בטטות בינוניות מקולפות ופרוסות לפרוסות של חצי ס"מ

1גד-עז

2 כפות גבינת שמנת 30% גד

1שמנת מתוקה

100גר`גבינה בולגרית

100גר`מוצרלה מגוררת

3ביצים

1 כף קמח

אופן ההכנה:

מסדרים בטטות בתבנית נפרדת, מורחים שמן זית ואופים כ- 25דק` בחום של 185מעלות

מסדרים שכבת בטטה אפויה על הבצק, ואופים כ- 20דק` ב- 160מעלות

מערבבים בקערה ביצים, שמנת וגבינות, יוצקים לתבנית האפויה, מסדרים בטטות מעל, מתבלים במלח ופלפל

אופים כ- 40דק` בחום של 160מעלות

 

 

סלט ירוק עם קרוטונים ברוטב קרם שמנת, סלק, גבינת פרמז`ן ומנצ`גו:

המצרכים:

1ראש חסה ערבית

4פרוסות עבות של חלה / לחם

1גביע שמנת חמוצה

2כפיות מיונז

מיץ מלימון אחד

שמן זית

מלח, פלפל

1כף גבינת פרמז`ן

צרור פטרוזיליה קצוצה

3שיני שום

2 סלקים אפויים

אופן ההכנה:

קרוטונים: חותכים לחם / חלה לקוביות, מתבלים בשמן זית, שום ופטרוזיליה

אופים בתנור עד להשחמה

רוטב: מערבבים בקערה שמנת חמוצה, מיונז, לימון, פרמז`ן, מלח ופלפל

סלט:חותכים גס את החסה

סמוך להגשה, מערבבים בעדינות את החסה עם הרוטב

מפזרים מעל קרוטונים וסלק חתוך לפרוסות, מקלפים מנצ`גו בעזרת קולפן ומגישים

 

 

מאפה בלקני עם גבינות מוגש עם איירן:

המצרכים:

1חבילה בצק פילו

200גר`גבינת פטה מגורדת

250גר`מוצרלה מגורדת

2 ביצים

שומשום

2 כוסות חלב

שמן זית / חמאה

            

אופן ההכנה:

מורחים דף פילו במעט שמן זית או חמאה ומניחים מעל דף נוסף.

יוצרים זוגות דפים נוספים עם שאר דפי הפילו.

מסדרים בתבנית זוג דפים, מפזרים מעט גבינות, זוג דפים, גבינות וכן הלאה.

מערבבים חלב, ביצים מלח ופלפל, יוצקים על הבצק, ומניחים את התבנית בצד ל- 4 שעות.

מחממים תנור ל- 170 מעלות, מפזרים שומשום על המאפה, ואופים כ- 35- 40 דק` עד להזהבה.

איירן:

מערבבים כוס יוגורט עם שתי כוסות מים וכפית שטוחה מלח ומגישים

 

 

יוגורט מתובל בנענע עם מלון בתוספת קראנץ`

המצרכים:

4 גביעי יוגורט

3 כפות א.סוכר

מלון חתוך לקוביות

100 גר ברס

1 סוכר וניל

בננה או מנגו או כל פרי אחר

צרור נענע

 

אופן ההכנה:

מערבבים יוגורט עם סוכר וסוכר וניל.

מסדרים בכוס שקופה מלון יוגורט פרות ומפזרים ברס.אפשר להוסיף נענע קצוצה.

 

 

מאפה סלמון גבינת עיזים, תרד וקרמבל מלוח:

המצרכים:

1ק"ג סלמון מנוקה מעצמות

3 בצלים קצוצים לקוביות

750 גר`עלי תרד

2 גלילי גבינת עיזים פרומעז

100 גר`חמאה

לחמניה לבנה/4 פרוסות לחם לבן (רצוי מאתמול)

2 כפות פרמז`ן מגורר

1 שמנת מתוקה

שמן זית

מלח

פלפל

3 שיני שום קצוצות

אופן ההכנה:

מטגנים בצל בחמאה

מוסיפים שום ומתבלים במלח ופלפל

ומוסיפים גבינת עיזים.

מערבבים יחד, ומוסיפים תרד קצוץ ומעט שמנת מתוקה.

חותכים את הדג לקוביות, ומתבלים במלח ופלפל

מערבבים את כל החומרים יחד (פרט ללחם ולפרמז`ן)

מסדרים מהתערובת בתבניות אישיות

מרסקים במעבד מזון את הלחם עד לקבלת פירורים, מוסיפים פרמז`ן ושמן זית

מפזרים מתערובת פירורי הלחם על הדגים ואופים כ- 15 דקות ב- 185 מעלות

 

מתבלים בלימון

 

קדאיף גבינות:

הצילום באדיבות ששת

המצרכים:

1  ק"ג שערות קדאיף

500 גר`גבינת ריקוטה פרסקה גד

500 גר`גבינת קוטג` 9%

200 גר`גבינת מוצרלה מגורדת גד

3 כפות סוכר

200 גר`חמאה

200 גר`פיסטוק קצוץ וקלוי

המצרכים לרוטב:

2 כוסות סוכר

2.5 כוסות מים

½  לימון

 

אופן ההכנה:

ממיסים חמאה ומערבבים עם שערות הקדאיף

מערבבים בקערה ריקוטה, קוטג`, מוצרלה וסוכר

מסדרים בתבנית אישית שערות קדאיף, ואופים כ-8-10 דקות ב- 180 מעלות. מניחים מעל ממילוי הגבינות ומכסים עם שערות.

אופים בתנור כ- 12 דקות נוספות, בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

 

אופן הכנת הרוטב:

ממיסים בסיר קטן סוכר, מים, מיץ מ- ½  לימון

מביאים לרתיחה ומבשלים 3 דקות על אש נמוכה

שופכים את הרוטב על הקדאיף בעודו חם

מפזרים פיסטוקים ומגישים חם

 

הסדנה נערכה במטבח המדהים של 4שף בקניון ארנה הרצליה ,כשברקע כל מה שחלמתם שיהיה לכם במטבח.

תודה לשף חיים סלומון ,ללירון ,לששת ,ל4שף ולמועצת החלב על האירגון ,על ההזמנה ,על אווירת הלימוד בצוותא.

חזרתי הביתה עיפה אך מרוצה עם מלא טיפים מתכונים מרעננים ומקוריים לחג.

תמונה קבוצתית באדיבות הצלמת שונית

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת