00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת גבינה וקוקוס עדינה - ללא גלוטן

10/05/2013
אתם יודעים שהתגעגעתי, נכון?
כל כך הרבה זמן לא פרסמתי מתכון בבלוג, שאני בקושי זוכרת איך מעלים רשומה..... אבל בטוחה שאסתדר כי אני מאד רוצה לפנק אתכם בעוגת גבינה נהדרת, לפני החג.
עוגת גבינה שמבוססת על עוגת הגבינה הקלאסית, אבל עם כמה שינויים ותוספות שהפכו אותה לעוגה אחרת לחלוטין.
התחשק לי להכין עוגת גבינה שבתוכה יהיה קוקוס טחון, חשבתי ששילוב כזה יכול להצליח ואחרי טעימה קלילה מהעוגה, נוכחתי לראות כי צדקתי.
מכיוון שהקוקוס כבד, העוגה לא התרוממה בכלל באפייה, כפי שמאפיין עוגות גבינה, כך שגם לא נוצר סדק בחלק העליון.
מעל העוגה הוספתי קצף חלבונים עם קוקוס אשר מרחתי על העוגה לקראת השליש האחרון לאפייה, ומעל הקצף, לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין, הוספתי שכבת שמנת מתוקה מוקצפת ומפנקת.
המראה עשיר והטעם נהדר.
כמו הרבה מתכונים שמאפיינים את הבלוג הזה, גם את העוגה הזו תכינו בקלות! בלי הרבה כלים, בלי הרבה בלאגן, ועם הרבה רושם בסוף.
 
עוגת גבינה וקוקוס עדינה
 
מצרכים:
1 חבילה גבינת טוב טעם (250 גר`)
1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גר`)
1 גביע שמנת חמוצה 15% שומן (200 גר`)
3/4 כוס סוכר (150 גר`)
5 ביצים מופרדות
2 שקיות סוכר וניל
5 כפות קורנפלור
1 כוס קוקוס טחון (100 גר`)
 
לציפוי:
2 חלבונים (כ-60 גר`)
2 כפות סוכר
2 כפות קוקוס טחון
 
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
1 כף אבקת סוכר
 
אופן ההכנה:
** מחממים תנור ל-130 מעלות.
1. מפרידים את הביצים - חלבונים לקערת המיקסר וחלמונים לקערה גדולה אחרת.
2. מוסיפים חצי מכמות הסוכר לחלבונים וחצי שני לחלמונים.
3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד קבלת קצף רך ועמיד. זהירות לא לשבור את הקצף.
4. לקערת החלמונים מוסיפים את הגבינות, סוכר הווניל, הקורנפלור והקוקוס ומערבבים היטב.
5. לאחר שקצף החלבונים יציב, מוסיפים אותו בהדרגה ובתנועות קיפול לקערת הגבינות, עד קבלת תערובת אחידה.
6. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ שבתחתיתה נייר אפייה ומעבירים לתנור לשעה.
 
הכנת הציפוי:
1. כשהעוגה נמצאת בתנור כ-55 דק`, חזרו לקערת המיקסר, שימו בה את 2 החלבונים והסוכר, והקציפו היטב, עד קבלת קצף יציב וחזק.
הוסיפו את הקוקוס וערבלו עוד כ-30 שניות.
 
2. הוציאו את העוגה מהתנור לאחר שעת אפייה, אך השאירו את התנור דלוק!
מירחו את קצף הקוקוס על העוגה באופן אחיד ובזהירות, והחזירו לתנור לחצי שעת אפייה נוספת.
 
3. לאחר שהעוגה קרה לגמרי  (את השלב הזה הכנתי רק למחרת) הקציפו את השמנת עם אבקת הסוכר ומירחו על העוגה.
 
4. ניתן לעטר בקוקוס קלוי, בראס, שוקולד, תותים.... מה שבא לכם :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
הערות:
** מאד פשוט להניח נייר אפייה על תבנית עגולה קפיצית. מניחים את הנייר על תחתית התבנית, על הנייר מניחים את הטבעת וסוגרים. זהו, נשאר לכם רק לגזור מסביב.
אין צורך לשים נייר אפייה על שולי התבנית. אפשר לשמן קלות עם ספריי שמן או מעט חמאה.
 
** לאחרונה קניתי לי תבנית סיליקון עם תחתית זכוכית וזה פשוט נהדר. אופים בתבנית, מורידים את הטבעת הגמישה, ונשארים עם מגש זכוכית שלא נשרט בחיתוך. מומלץ!! (עלה לי 75 ₪ וזה שווה כל שקל)
 
** אני שמתי בעוגה כוס סוכר ולא 3/4 כוס כפי שכתבתי במתכון, אך העוגה יצאה מאד מתוקה בגלל ציפוי החלבונים עם הקוקוס והקצפת מעל. אם אתם אוהבים מאד מתוק, הישארו עם כוס שלמה של סוכר.
 
 
 
מאחלת לכולכם חג שמח, לבן ומלא שמחה.
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת