44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

כאהי

כאהי

"עשתידכ" יבורכו ידייך  אמרו לי העירקים שטעמו את הכאי שלי. זהו מאפה עלים (דומה למלוח) שיהודי עירק נוהגים להכינו לשבועות .אחרי הטיגון יש כאלה שנוהגים לפזר עליו סוכר, או סילאן ,או דבש, ואני אוהבת למרוח עליו חמאה והרבה;) ודבש.את שיטת הרידוד של הבצק למדתי מגיסתי. יש שנוהגים לקפלו כמו בצק עלים רגיל .אני משקיעה קצת יותר אל תוותרו.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

המצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח

כף גדושה סוכר

כף שטוחה מלח

כף שמרים יבשים

מים מהברז שתיים וחצי כוסות

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (למריחה על הבצק)

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר

להכניס את כל  החומרים וללוש בצק רך.

לכסות ולהניח להתפחה.

ליצור כדורים זוגיים במשקל שווה ולהתפיח כ10 דקות.

לקחת כדור אחד לרדד למרוח בחמאה ולקפל כמעטפה כל קיפול למרוח בחמאה.

להניח בצד. לקחת כדור שני לרדד דק ולמרוח בחמאה.

לקחת את הריבוע שקיפלנו ולהניח במרכז הכדור השני שרידדנו.

לקפל על הריבוע המוכן את הבצק שוב לארבע כל קיפול למרוח בחמאה. כך נוצר לנו ריבוע שמנמן.

להניח מכוסה להתפחה.

להמשיך כך עם כל זוג כדורי בצק.

אחרי התפיחה של הריבוע השמנמן לרדד את הבצק לעובי של חצי ס"מ

לחמם מחבת טפלון (אפשר גם בחשמלי) לשים מעט חמאה ולטגן משני הצדדים.

לפזר סוכר, או כל דבר אחר שאתם אוהבים ואפילו בלי תוספת זה טעיםםםם.

המאפה טעים מיד כשהוא חם.

נשמר בהקפאה טוב . אפשר לחמם שוב במחבת.

תהנו 

חג שמח

שלכם מכל ה

טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת