33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

עוגת גבינה פירורים.

13/05/2013

ידעתי שלא כדאי להכין את העוגה הזו.

אחת העוגות האהובות עליי, לא יכולה להתאפק.

עוגת גבינה פירורים, קשה לעמוד בפניה. מוסית, רכה, טעם וניל ....

הנה שוב הגיע חג שבועות. והראש קודח  וחושב אודות ארוחת החג. כבכל שנה הארוחה מתקיימת במעגל משפחתי  הרחב בקיבוץ. התקרובת שלנו תהיה פשטידות ללא גבינה כדי שיהיה מגוון נוסף ואחר על מגוון מוצרי ומאפי הגבינות  שיוגשו.

הבת הגדולה שנמצאת בשנת שירות ,תבוא לחג וביקשה שנשקיע בארוחה, כלומר בפסטות, לחמים וגבינות ...האוכל האהוב עליה. אז לפי התפריט המסתמן  היא לא תתאכזב כיון ששאר השותפים לארוחה יכינו ויקיימו את בקשתה ,זהו גם האוכל האהוב עליהם. אני לא אוכלת פסטות ורטבי גבינה ואחרים ומנסה להמנע מלחם לכן אכין תוספות אחרות .

פשטידת בצל :

5 בצלים טריים ומנוקים מקליפה

1/2 כוס שמן

כוס קמח

4 ביצים

פלפל שחור ומלח.

אופן הכנה :

לקצוץ את הבצלים לקוביות בגודל בינוני ולהניח בקערה, להוסיף ביצים ושמן ולערבב, לבסוף להוסיף קמח מלח ופלפל ולערבב לעיבה אחידה המצפה את הבצל.

להעביר לתבנית בגודל בינוני ולאפות כ 45 דקות עד שעה.

הפשטידה צריכה להיות כמו לחם בצל. הבצל נטמע ונספג בקמח.

 

שלא בכוונה שיתפתי אתכם במתכון נוסף אך מצוין. אמא שלי לימדה אותי והא חלק מתפריט הפשטידות בבית. פשוט וקל להכנה.

עכשיו נגיע לעוגה המדוברת. את המתכון אני שומרת מעיתון  "זמנים מודרנים" שפורסם בשנת 2005 .

ניסיתי מספר פעמים והיה מוצלח. הפעם שיניתי מעט את הכמויות של הגבינה והוספתי אגוזים לתערובת הפירורים.

לבצק הפרורים:

180 גרם ביסקוויט ו 1/3 כוס אגוזים טחונים

1/3 כוס סוכר חום

חצי כפית קנמון טחון

80 גרם חמאה

לתערובת הגבינה:

2 ביצים מופרדות

3/4 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

500 גרם גבינה 5%

1 שמנת מתוקה + 2 כפיות סוכר.

במתכון המקורי היתה תוספת של צימוקים, לא אוהבים אצלנו.

1. שמים במעבד מזון את כל חומרי הבצק ומרסקים לתערובת פירורית. מרפדים תחתית של תבנית אפייה קפיצית, בקוטר 26 ס"מ בתערובת,(שומרים בצד 3-4 כפות ממנה לציפוי). מהדקים היטב אל התחתית, מכסים בניילון ומקררים היטב.

2. שמים בקערת המיקסר את החלבונים ומקציפים מעט, מוסיפים מחצית מכמות הסוכר + שקית וניל לאט ובהדרגה וממשיכים להקציף עד שהקצף יציב. מעבירים לקערה.

3.שמים בקערת המיקסר, אין צורך לנקות אותה, את החלמונים עם מחצית הסוכר הנותרת ושקית סוכר וניל ומקציפים כ 3 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הגבינה ומקציפים עוד כשתי דקות עד שהתערובת קרמית ואוורירית. מוציאים מהמיקסר.

4. עכשיון מנקים את קערת במיקסר, מקציפים את השמנת המתוקה , מוסיפים  2 כפיות סוכר לקצפת יציבה לגמרי. מערבבים אותה אל תערובת הגבינה.

5.לבסוף מוסיפים את קצף הביצים אל התערובת עד שהיא אחידה.

6. יוצקים את התערובת אל תבנית האפייה, מפזרים מעל את פירורי הבצק, מכסים בניילון  נצמד ומקררים למספר שעות.

 

 

 

 ולסיום, הבלוג שלי חוגג החודש 5 שנים.

5 שנים של כתיבה ושיתוף , התפתחות וצמיחה באתר תפוז ובבלוגיה.

זה הזמן להגיד תודה רבה לעורכי הבלוגייה על הבולים המעטרים את הרשומות שלי, אין לכם מושג כמה אני מתרגשת בכל פעם שאני מגלה באופן מפתיע  בול . אני מחייכת כל היום.

תודה רבה לקוראים שלי המלווים אותי מההתחלה ולאלו שהצטרפו במהלך השנים ובתקופה האחרונה, אני שמחה שיש ביכולתי לתת ערך ועיניין.

תודה רבה לאלו המגיבים, יוצרים קשר דרך הבלוג ופונים לייעוץ ושאלה, אני גאה ויותר משמחה לענות ולשתף.

תודה רבה לבלוגים המקשרים אליי.

תודה לכל הקוראים אותי  במהלך השנים, מקווה שתרמתי לכם מידיעותיי והעשרתי בכתיבתי.

שבוע טוב וחג שמח לכולם .

אתי.

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת