88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

טארט גבינה

טוב ברור שאי אפשר שבועות ללא עוגת גבינה, והפעם: טארט גבינה

המתכון הועלה במסגרת פרוייקט המתכונים לשבועות בשיתוף אונלייף

מצרכים:

1.     240 גרם קמח

2.     1/4 כפית מלח

3.     160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

4.     80 גרם סוכר, אם יש אבקת סוכר, עדיף

5.     2 ביצים (1 לבצק והשניה למילוי הגבינה)

6.     אפשרות להוסיף לבצק: גרידה מ-1 לימון, 1 כפית תמצית וניל

7.     1-2 כפות מים קרים או חלב

8.     750 גרם גבינה לבנה 5%

9.     1/4 כוס סוכר

10.  3 כפות קורנפלור

הכנת הבצק:

1.     להכניס לקערת המיקסר או למעבד מזון: קמח, מלח, חמאה, סוכר וגרידת לימון

2.     לאחד עד לקבלת פירורים

3.     להוסיף 1 ביצה והמים או החלב וללוש רק עד לאיחוד החומרים, לא יותר

4.     להעביר את הבצק למשטח עבודה

5.     לאסוף אותו עד לקבלת בצק אחיד וחלק  - לא ללוש

6.     לעטוף בניילון נצמד, לשטח את הבצק ולהכניס למקרר לרבע שעה

7.     לאחר רבע שעה, לחמם את התנור ל-170 מעלות

8.     להוציא את הבצק, לרדד אותו בעדינות על משטח מקומח היטב

9.     להעלות אותו (אפשר לגלגל על המערוך) לתבנית מתאימה של טארט - בגודל 24 ס"מ

10.   להדק את הפינות

11.   לחורר את הבצק ולהכניס למקפיא עד לסיום הכנת המילוי

הכנת המילוי:

1.     להכניס לקערה את הגבינה

2.     להוסיף ביצה וסוכר לערבב היטב עם מטרפה

3.     להוסיף את הקורנפלור ולערבב עד שהתערובת חלקה ללא גושים

4.     להוציא את הטארט, לשפוך מעל את התערובת, ליישר  אם צריך

5.     לאפות את הטארט בערך 45 דקות עד שהבצק מקבל צבע חום

6.     לקרר על רשת

אני מאחלת לכל בית ישראל חג שבועות טעים ושמח

המתכון פורסם באתר

אם תתחברו לאתר תוכלו לצפות בספר הבישול הראשון שלי

אני גם בפייסבוק


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת