44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

"תופחים בכיף" סדנת אפייה של שמרית לשבועות

06/05/2013

שת"פ טעים בין "תפוז" ל"שמרית" הוליד סדנת שמרים "תוססת" ב"דן גורמה" - השף קונדיטור של שמרית סטפן לייק והשף קונדיטור מאיה רביבו לימדו אותנו קסמים של בצק שמרים ,סודות התפיחה , איך לקלוע צמת חלה מגליל בצק אחד (היו פה נסיונות מצחיקים..)

לפני שתציצו לסדנה הכייפית שלנו שבסופה התיישבנו על שלל חלות, עוגות גבינה ודובדבנים, עוגות צימוקים ופוקצ`ות פלוס גבינות משובחות-בכל זאת שבועות בפתח..כמה מילים על שמרים בכלל ועל שמרית בפרט.

בואו נעשה את זה בסגנון הידעתם..

הידעתם שאלפי שנים אנשים חשבו שתפיחת לחם היא "קסם" עד שבשנת  1859 גילה לואי פסטר ש"השמרים" אחראים לתפיחה..

הידעתם שבתחילת המאה העשרים התחילו לייצר שמרים באופן תעשייתי

הידעתם ששמרים בהגדרתם הם פטרייה חד תאית-הם מיקרואורגניזמים שאפשר לראות רק עם מיקרוסקופ! וושבטיפת שמרים אחת יש מיליון תאים!

אז איך זה עובד? השמרים גורמים לתסיסה ע"י הפיכת הסוכר גם זה שבקמח לדו תחמוצת הפחמן וכך מגדילים את נפח הבצק, השמרים הם האחראים למרקם ולניחוח הבצק!

בישראל פאקה תעשיות בע"מ היא יצרנית שמרית- יצרנית השמרים הטריים היחידה בישראל!

פאקה תעשיות נוסדה ב 1934 ושוכנת כיום בבת-ים.

מתחילת תהליך ייצור השמרים ועד לסיום תהליך האפייה, מקפידה חברת פאקא תעשיות לשמור על רמת האיכות, המתבססת על הטכנולוגיות המתקדמות ביותר ועל ניסיון שנרכש במשך שנים רבות. מערכת האיכות של המפעל הוסמכה לתקן איכות ISO9000.

אתם בטח מכירים את קוביית השמרים של שמרית וגם את שקית השמרים האדומה ,עכשיו יש שקית שמרים ומשפר אפיה בשקית צמודה יחד.


תמונה

יחידת מוצר המשלבת שמרים טריים ביחידת משקל של 50 גר` שעברו תהליך גירעון המבטיח פיזור טוב בבצק וחיי מדף של 55 יום מיום הייצור, עם 50 גר` של משפר לאפיה ביתית המבטיח תוצאות אפיה כמו בקונדיטוריה!

אחרי שאיתן בן חיים מנהל השיווק של שמרית הסביר לנו על תסיסות ותפיחות של שמרים  יצאנו לאולם האפיה של דן גורמה לנסות בעצמנו את השמרים ומשפר האפייה של שמרית , לראות במו עינינו "תפיחות מופלאות" בועות אויר של בצק שמרים מפונק, למדנו כמה טריקים, וניפצנו מיתוסים על בצק שמרים -אז מי מפחד מבצק שמרים-קדימה סינרים -סדנת שמרים של שמרית מתחילה - חבל שאי אפשר להעביר את הניחוחות שעלו מהתנורים הגדולים ..תדמיינו.

תמונה

סטפן אומר שכל הסיפור הוא 5 שלבים : לישה, תפיחה ראשונית (אפשר לדלג אם משתמשים במשפר האפייה),עיבוד למה שרוצים,תפיחה שניה ואפיה..מה הבעיה..

תמונה

משפר אפיה מקטין את זמן התפיחה

תמונה

מכינים עוגת שמרים? אל תמיסו חמאה/מזולה/מרגרינה- תוציאו לפני מהמקרר שתהיה בטמפרטורת החדר.

תמונה

מתכונים מתכונים מתכונים

תמונה

בצק שמרים משובח הוא כזה שרואים את הבועות ו..אפילו שומעים אותם בזמן הלישה ממש כמו שסטפן מצביע.

תמונה

מלית נהדרת לעוגת שמרים ומתאימה לשבועות- גבינת ריקוטה שסיננו ממנה את הנוזלים+סוכר+וניל+גרידת לימון, ודובדבנים שהושרו באמרטו-אפשר לאפות בכל מיני צורות כמו שאתם רואים-איך שלא תאפו אותה היא תצא מוצלחת.

תמונה

מבחן האצבע טיפ של סטפן- לנעוץ אצבע בבצק נשאר "מכתש"? תפח!!!!

תמונה

לשנו לשנו הכנסנו לתנור ..והגיע הזמן לאכול בתאבון!

תמונה

ושלא תחשבו חלילה שאני לא מיישמת מה שאני לומדת בבית....עם שמרית ומשפר האפיה.

תמונה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,501,143
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת