55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

היצירה של הלב @

רות מבשלת איכות

פוקאצ`ה בשר וצנוברים @

אין יותר טעים משילוב של מאפים בארוחות - בעיניי,
כמו כריך שהוא ארוחה שלמה...

הפעם הכנתי לארוחה צהריים משפחתית,
פיצה - פוקאצ`ה - לחם עם "טופינג" של בשר וצנוברים

אני יודעת שיש כזה בסגנון התורכי...
שמו לא זכור לי...
אז, ישנו גם אחד כזה ללא צנוברים וארוך, בסגנון הזה.

                 

פוקאצ`ה - לחם בשר וצנוברים

מצרכים:

לבצק:

חצי ק"ג קמח

1 ורבע כפות שמרים יבשים

רבע כוס שמן (אפשר שמן זית)

כפית נדיבה סוכר

מלח לפי טעם

כוס וקצת מים פושרים

לבשר:

400 גרם בשר בקר טחון

2 כוסות פטרוזיליה קצוצה

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתושות

מלח לפי טעם

רבע כפית פלפל שחור

רבע כפית פפריקה מתוקה

כמה גרגירי צ`ילי גרוס

שליש כפית כורכום

שליש כפית כמון

1 ביצה

2 כפות שמן

עוד נדרש:

ביצה טרופה למריחה

חצי כוס צנוברים

שומשום לבן + קצח או שומשום שחור לקישוט (למי שאוהב)

נייר אפיה

אופן ההכנה:

יש לערבב את מרכיבי הבצק לבצק אחיד וחלק.

להניחו להתפחה כחצי שעה עד שעה.

בינתיים לערבב בקערה את מרכיבי הבשר עם התיבול לתערובת אחידה.

לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, יש לרפד תבנית אפיה של התנור,

לקחת חלק מכמות הבצק ולרדדו (אפשר בידיים), לצורת מלבן ארוך (בגודל התבנית).

(אני הכנתי אחד ארוך ללא צנוברים ושניים עגולים+צנוברים).

להניח את מלבן הבצק על נייר האפיה, ניתן להכינו ישירות על הנייר למניעת הידבקות,

לקחת מתערובת הבשר ולשטח יפה מסביב באופן שווה, להשאיר רווח קצת מן השוליים.

לאחר ששמנו את הבשר, יש למרוח ביצה בבצק של השוליים.

להעביר את התבנית לתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-35 דקות עד להזהבה יפה של המאפה.

                    

*לפני האפיה בתנור -
ניתן להניח פרוסות עגבניה או פרוסות פלפל ירוק חריף מעל המאפה..
אפשר לפזר צנוברים מעל, ושומשום לקישוט 

זה כל כך טעים וממלא -
שבאמת אין צורך בשום דבר אחר,
אולי פלטת ירקות או סלט טרי עם רוטב וזהו....

 שבת מקסימה לנו  רותי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

פירגון @
בולי העורך של תפוז @
פוסטים מיוחדים ;-)
מתכוניי ב- Foodpage
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נסלישיליפוז15 אלא אם צויין אחרת