33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

כרובית- הזהב הלבן.

אשתף אתכם ואספר שהתברכתי בבבעל שמבשל, אוהב לעשות קניות בסופר וגם לבלות בקניון ובחנויות בגדים, הוא כל הזמן צריך בגדים חדשים .....:P  ,אני צוחקת בעודי כותבת את המשפט.

לפני כמה שבועות הוא הכין פשטידת כרובית לקראת ארוחת ערב  שישי אצל הוריו. הפשטידה יצאה נהדר ...אבל הוא לא ידע להגיד איך עשה. שמתי ככה וככה.

מאז אני מנסה לשחזר הצלחה זו , מכינה פשטידת כרובית, רושמת כמויות ולא הגעתי לטעם ולמרקם שלו.

היום ניסיתי שוב, בדקתי טעמים ורשמתי כמויות ולשמחתי הגעתי כמעט לטעם המבוקש.

המתכונים הבאים שאשתף ,מהמטבח של בעלי היקר, הצלחתי להוציא ממנו כמויות של תבלון פחות או יותר.

נתחיל בפשטידת כרובית....

כרובית ירק מופלא, צבעו לבן והוא  יפה למראה. ירק חד שנתי ממשפחת המצליבים: כרוב ירוק וסגול, כרובית, ברוקלי, קולרבי וכרוב ניצנים .

כרובית עשירה בסיבים תזונתיים- 2.5 גרם, בסידן- 22 מ"ג , ויטמיני B , פחמימות 5.3 גרם, קלוריות 25 גרם, חלבון 1.98 גרם , אשלגן  ומינרלים נוספים כל הערכים למאה גרם ירק, בקיצור אחת  ממרכיבי התזונה הטובים ביותר.

כך מכינים את הפשטידה:

לפרק כרובית בגודל בינוני  לפרחים ולבשל בסיר עם מים ומעט מלח. לוודא שהכרובית לא מאוד רכה.

לסנן ולהניח בקערה.

בקערת המיקסר להקציף 3 ביצים למשך חמש דקות לפחות , להוסיף 1 כף מלח, קורט פלפל, כף חרדל, 3 כפות שמן זית, 5 כפות קמח תופח, 2 כפות קמח מלא ו 1 כוס מים קרים, הכל תוך כדי ערבול.

העיסה המתקבלת היא סמיכה. להפסיק לערבב ובעזרת מרית לערבב באופן ידני, כדי להטמיע את הקמח שנשאר בתחתית המיקסר.

לטעום מן הרביכה לוודא שמרגישים את הטעמים.

לחתוך את הכרובית לחתיכות בגודל בינוני /קטן  ולהוסיף לקערת המיקסר, לערבב את התכולה לעיסה אחידה.

שידרוג שלי : לטגן בצל פרוס דק ולהוסיף לקערת הכרובית.

לאפות בתבנית אפייה מעט משומנת למשך  כשעה בחום של 180 מעלות טורבו. 

פשטידת כרובית. 

פשטידת כרובית. 

מתכון שני עם סלט כרובית.

לבשל כחצי כרובית בגודל בינוני, מחולקת לפרחים יפים ואסטטים.

לוודא שהכרובית היא אל דנטה, כלומר לא רכה ולא קשה מידי. אם הכרובית מאוד רכה תכינו ממנה פשטידה או תאפו בפרורי לחם בתנור...חחחח . אחרי הבישול לסנן ולצנן.

לקצוץ שורש סלרי דק דק ולקצוץ שמיר.

בקערה בינונית לערבב כף חרדל, כף מיונז, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל , לטעום ולוודא טעמים.

לערבב את הכרובית הסלרי והשמיר עם הרוטב ביחד. להניח לספיגת טעמים.

 

סלט כרובית. 

בתאבון.

מתכונים נוספים לקראת שבועות  אמנם בלי גבינה אבל עם קריצה וחיוך.

ביי אתי.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת