00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

יומן חסוי

עוגת גבינה עם בסקויטים

העוגה הנוסטאלגית שמלווה אותנו מהילדות

אותה עוגה שהכנו בבית הספר בערב חג השבועות (בנוסחאות שונות, בדרגות קושי ויופי שונות...)

המצרכים:

בסקויטים בכמות שתספיק לכסות שלוש פעמים תבנית בינונית. (לא ספרתי, לקחתי מתוך חבילה גדולה אני משערת שהשתמשתי בכחצי קילו)

שמנת מתוקה- להקציף עד לקצף יציב.

להוסיף:

3/4 כוס סוכר

750 גרם גבינה לבנה.

2 שמנת חמוצה

1 סוכר וניל.

1 אינסטנט פודינג וניל.

ניתן להוסיף 1 כף קמח תפו"א/ קורנפלור, כדי להסמיך את הקרם. בצורה  כזאת, העוגה תהיה קצת יותר יציבה אחרי החיתוך.

לערבב בעדינות הכל.

לטבול בסקויטים בחלב. (אם הבסקויטים לבנים ניתן לטבול במי קפה נמס. מים רותחים+קפה לפי הטעם. אם הם חומים אין צורך להוסיף להם טעם, רק לטבול בחלב בשביל לרכך אותם)

לסדר שכבה ראשונה של בסקויטים בתבנית, לא נורא אם היא לא מסודרת באופן מושלם אפשר לחתוך בסקויטים בשביל להתאים לגודל.

מעליה למרוח שכבה נדיבה מהקרם. מעליה לסדר עוד שכבה של בסקויטים. ומעליה עוד שכבת קרם. אם נשאר מההבסקויטים והקרם- ניתן לסיים בשכבה שלישית שבד"כ מגיעה דקה יותר.

אחרי מס` שעות במקרר ניתן לפרוס את העוגה. כמובן שניתן לקשט אותה בדרכים רבות. כגון, לקלף שוקולד עם מקלף ואת הקילופים להניח מלמעלה, ועוד דרכים יצירתיות שונות. אבל מה שקורה בעוגה הזאת, שלא צריך להתחנף אליה, היא תמיד טעימה ונימוחה!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

קוביית רשימת הרשומות
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פ י ל פ ל י ת אלא אם צויין אחרת