00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

רולדה מקושטת במילוי קרם וניל ותפוז

 

 

לפני כשנה ראיתי בבלוג של פיית העוגיות , רולדת גלידה יפיפיה ומגרה. מאותו היום ידעתי, שיגיע היום וגם אני אקבל אומץ ואכין משהו דומה. ובכן למרות שלרמת הדיוק והגימור של הפייה עדיין לא הגעתי. (בכל זאת היא פייה מוכשרת במיוחד ובכך אתם יכולים להווכח בשיטוט קצר בבלוג היפה שלה). אבל גם שלי (לעניות דעתי) יצאה לא רע ואני מאמינה שעם עוד קצת אימונים זה רק ילך ויישתפר. חוצמזה רציתי להראות לכם שכל אחד יכול לנסות ולהצליח גם אם אנחנו לא שפים מדופלמים.

את הרולדה המקושטת שלי מלאתי בקרם וניל עם נגיעות של תפוז,שהעניקו לו טאצ` מאוד מרענן וטעים.

 

 

 

עוגת הבסיס:

  • 3 ביצים

  • 2/3 כוס סוכר

  • 2/3 כוס קמח

  • 1/2 כפית א.אפיה

  • קורט מלח

  • 1 כף גרידת תפוז

 

קרם הקישוט:

  • 30 גר` חמאה רכה חתוכה לקוביות

  • 30 גר` אבקת סוכר

  • 1 חלבון

  • 5-6 טיפות צבע מאכל אדום

  • 30 גר` קמח (3 כפות)

 

המלית:

  • 250 מל` שמנת מתוקה
  • 80 גר` אינסטנט פודינג וניל

  • 3/4 כוס חלב

  • 2-3 כפות גרידת תפוז

 

שלבי ההכנה:

קרם הקישוט:

  1. הכניסו אל מעבד המזון את החמאהואבקת הסוכר, ועבדו עד לקבלת מסה קרמית חלקה.

  2. הוסיפו את החלבון, ולאחר מכן את צבע המאכל. כעת הוסיפו לאט לאט את הקמח, עד לקבלת מסה אחידה.

  3. העבירו את הקרם לשקית זילוף חד פעמית, עם פיה חלקה ודקה.

  4. קחו את נייר האפיה וציירו עליו דוגמא פשוטה ביד חופשית, או שאפשר גם להניח את נייר האפיה מעל דוגמא מודפסת ולהעתיק בעזרת עיפרון.

  5. היפכו את נייר האפיה וזלפו את קרם הקישוט בהתאם לציור. (הרולדה תצא יפה גם אם לא תהיו מדויקים)

  6. הכניסו את נייר האפיה לכ- 10 דקות לייצוב בהקפאה.

עוגת הבסיס:

  1. חממו את תנור האפיה לחום של 180 מעלות.

  2. הקציפו במיקסר עם וו הגיטרה, את הביצים והסוכר עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.

  3. הוסיפו את יתר החומרים והמשיכו להקציף עד לאיחוד המסה.

  4. הוציאו מהמקפיא את נייר האפיה המקושט,  הניחו בתבנית שטוחה. ושיפכו מעל את תערובת הרולדה.

  5. החליקו בעדינות את המסה בעזרת מרית או קלף, כך שיכסה את הקישוט.

 

6. הכניסו את התבנית אל התנור ואפו כ- 10 דקות, עד קבלת צבע זהוב יפה. (חשוב מאוד לא להשאיר את העוגה ללא השגחה, האפיה היא מהירה מאוד ואתם עלולים לפספס...) 

7. הכינו נייר אפיה נוסף, פזרו עליו הרבה אבקת סוכר, והיפכו את העוגה עליו.

8. הסירו בעדינות את נייר האפיה, וגלגלו את העוגה לגלילה. השאירו אותה ככה מגולגלת עד שהיא קרה לגמרי.

 

 
המלית והרכבת העוגה:
 
  1. הקציפו במיקסר את כל החומרים יחד עד לקבלת קצף יציב.

  2. פיתחו את הרולדה, מירחו את הקרם בשכבה אחידה, וגלגלו שוב.

  3. הכניסו את הרולדה לייצוב במקרר.

 

 
 
 
 
 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 


              

 

רולדה מקושטת במילוי קרם וניל תפוז (גרסה להדפסה)

המצרכים  לעוגת הבסיס:

  • 3 ביצים

  • 2/3 כוס סוכר

  • 2/3 כוס קמח

  • 1/2 כפית א.אפיה

  • קורט מלח

  • 1 כף גרידת תפוז

לקרם הקישוט:

  • 30 גר` חמאה רכה חתוכה לקוביות

  • 30 גר` אבקת סוכר

  • 1 חלבון

  • 5-6 טיפות צבע מאכל אדום

  • 30 גר` קמח (3 כפות)

למלית:

  • 250 מל` שמנת מתוקה

  • 80 גר` אינסטנט פודינג וניל

  • 3/4 כוס חלב

  • 2-3 כפות גרידת תפוז

אופן ההכנה:

  קרם הקישוט:

  1. הכניסו אל מעבד המזון את החמאהואבקת הסוכר, ועבדו עד לקבלת מסה קרמית חלקה.

  2. הוסיפו את החלבון, ולאחר מכן את צבע המאכל. כעת הוסיפו לאט לאט את הקמח, עד לקבלת מסה אחידה.

  3. העבירו את הקרם לשקית זילוף חד פעמית, עם פיה חלקה ודקה.

  4. קחו את נייר האפיה וציירו עליו דוגמא פשוטה ביד חופשית, או שאפשר גם להניח את נייר האפיה מעל דוגמא מודפסת ולהעתיק בעזרת עיפרון.

  5. היפכו את נייר האפיה וזלפו את קרם הקישוט בהתאם לציור. (הרולדה תצא יפה גם אם לא תהיו מדויקים)

  6. הכניסו את נייר האפיה לכ- 10 דקות לייצוב בהקפאה.

 עוגת הבסיס:

  1. חממו את תנור האפיה לחום של 180 מעלות.

  2. הקציפו במיקסר עם וו הגיטרה, את הביצים והסוכר עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.

  3. הוסיפו את יתר החומרים והמשיכו להקציף עד לאיחוד המסה.

  4. הוציאו מהמקפיא את נייר האפיה המקושט,  הניחו בתבנית שטוחה. ושיפכו מעל את תערובת הרולדה.

  5. החליקו בעדינות את המסה בעזרת מרית או קלף, כך שיכסה את הקישוט

  6. הכניסו את התבנית אל התנור ואפו כ- 10 דקות, עד קבלת צבע זהוב יפה. (חשוב מאוד לא להשאיר את העוגה ללא השגחה, האפיה היא מהירה מאוד ואתם עלולים לפספס...) 

  7. הכינו נייר אפיה נוסף, פזרו עליו הרבה אבקת סוכר, והיפכו את העוגה עליו.

  8. הסירו בעדינות את נייר האפיה, וגלגלו את העוגה לגלילה. השאירו אותה ככה מגולגלת עד שהיא קרה לגמרי.

 המלית והרכבת העוגה:

  1. הקציפו במיקסר את כל החומרים יחד עד לקבלת קצף יציב.

  2. פיתחו את הרולדה, מירחו את הקרם בשכבה אחידה, וגלגלו שוב.

  3. הכניסו את הרולדה לייצוב במקרר.

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת