00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת מס` 24

1+1 מושג אופנתי והשבת גם אצלנו במטבח מוצר עיקרי +נלווה שיצרו יחדיו הרמוניה נהדרת .

אז מה נבשל השבת :

  • דג דניס במילוי עגבניות מיובשות
  • אנטריקוט ופיטריות חורש
  • בורגול ועדשים בדנאס נפלא
  • שעועית ירוקה במעטפת אווז מעושן
  • סלטון של גזר וקולרבי
  • שוט שוקולד חם וצ`לי עוקני

החומרים עבור 6 סועדים

דג דניס במילוי עגבניות מיובשות

החומרים

6 יח` דג דניס שלם (300 ג` לערך )

250 גר` גגבניות מיובשות

150 גר` צנוברים

4-5 עלי מרווה

מלח אטלנטי

פלפל גרוס

1/2 כוס שמן זית

כף גרידת לימון

3 שיני שום פרוסות

אופן ההכנה

ראשית נוודא כי הדג נקי ,נחרוץ 2-3 חריצים באלכסון בשניי הצדדים.

את העגבניות המיובשות נקצוץ באופן גס ונעביר לקערה ,נוסיף לקערה את הצנוברים ועלי מרווה קצוצים ונתבל במלח ופלפל .

נניח בתחתית התבנית גרידת לימון ,עליי מרווה ,פלחי שום מלח ופלפל  נמלא את הדג בתערובת העגבניות ונניח בתבנית .

נמרח את הדג בעזרת מברשת בשמן זית נמליח ונפלפל ונעטוף בנייר כסף ונאפה בחום 180 מעלות ל-25 דק` בסיום הזמן נוריד את נייר הכסף ונעביר

לתוכנית גריל לעוד כ- 10 דק` בתיאבון .

אנטריקוט ופיטריות חורש

החומרים

6 יח` אנטריקוט (250 גר` לערך)

2 סלסלאות פיטריות חורש

1 בצל סגול פרוס דק`

כף עליי טימין קצוצים

3 כפות שמן זית

כף סילאן

כפית בלסמי

אופן ההכנה

נחמם מחבת פסים לדרגת חום גבוהה,במקביל "נעסה" את הנתחים במעט שמן זית נמליח ונפלפל .

כאשר המחבת תתחיל "לעשן" נצרוב את הנתחים תוך כדיי לחיצה עדינה ( חצי דק` לערך מכל צד) ונניח בצד .

במחבת נוספת נחמם 2 כפות שמן זית ונזהיב את הבצל ,את הפיטריות נפרוס ונוסיף לבצל נקפיץ מס` דק נוסיף מלח פלפל סילאן טימין ולסיום בלסמי .

נבשל כ 2 דק` ונעביר למסננת (להוצאת כלל הנוזלים) .

הרכבת המנה

נניח את הסטייק על גבי נייר כסף (נחתוך נייר כסף לקוביות בגודל 10*10 לערך) מעל כל סטייק נניח את הפטריות המוקפצות נעטוף ונאפה בתנור שחומם

מראש (200 מעלות) ל-10 דק` .

בזמן ההגשה הסועד יפתח את נייר הכסף הארומה שתתקבל מדהימה והבשר יהיה נימוח ומלא בטעמים בתיאבון .

בורגול ועדשים (מג`דרה)

החומרים

2 כוסות בורגול (אני אישית אוהב מהסוג הגס)

1 כוס עדשים שחורות

2 כפות שמן זית

מלח פלפל

אבק של כמון

מים רותחים

אופן ההכנה

ראשית נבשל את העדשים בהמון מים (רותחים וכפית מלח) לדרגת עשייה אל דאנטה ונסנן .

את הבורגול נניח בקערה עמוקה ונתבל במלח פלפל ושמן זית נערבב הייטב (עד שכלל הגרגרים יהיו עטופים בשמן) .

נוסיף לקערה מים רותחים עד כדיי כיסוי (כס"מ מעל גובה הבורגול) ונאטום בעזרת ניילון נצמד.

לאחר כ 10 דק` נפתח את הניילון ובעזרת מזלד " נאוורר" את הבורגול נוסיף פנימה את העדשים המבושלות נפזר מעל מעט כמון נעטר בפטרוזליה

וזרזיף שמן זית .בתיאבון .(מנה נפלאה כמקור לחלבון מלא)

שעועית ירוקה במעטפת אווז מעושן

החומרים

500 גר` שעועית ירוקה (קפואה מהזן הדק)

150 גר` אווז מעושן

מלח פלפל

3 שיניי שום

1 ס"מ ג`ינגר

אופן ההכנה

במתכון הנ"ל אנו משתמשים בשעועית קפואה במידה ונשתמש בשעועית טרייה יש לבצע בישול מקדים (בלונשיר במים חמים והוצאה למיי קרח ולהמשיך )

ראשית נקצוץ את שיני השום והג`ינגר ונעביר לקערה ,את השעועית נפשיר היטב (שלא יהיו פתיתי קרח) ונעביר לקערה עם השום נקפיץ קלות (להחדרת

הטעמים) נתבל במלח פלפל ונניח בצד.

את האווז המעושן נחצה לאורכו ,ניצור "אלומות" מהשעועית הירוקה (5-6 יח` בכל אלומה) ונעטוף בעזרת האווז את האלומה.

במקביל נחמם מחבת לדרגת חום גבוהה ונצרוב את השעועית (ללא שומן)שומן האווז יהווה מקור לשומן ןאף לטעם המיוחד בתיאבון .

סלטון גזר וקולורבי

החומרים

4 גזרים

1 קולורבי

צרור עלי כוסברה (רק עלים)

1 כף שום כתוש

2 כפות שמן זית

מיץ מלימון שלם .

אופן ההכנה

ראשית נקלוף את הירקות ,בעזרת מנדולינה או סכין ניצור ז`וליאנים דקים ונעביר לקערה עם מיי קרח ל-10 דק`(יתקבל מרקם פריך לירקות)

במקביל נקצוץ את עלי הכוסברה ונעביר לקערה נתבל בשום מלח פלפל שמן זית ומיץ לימון נוסיף לקערה את מקלות הגזר והקולורבי (ללא המים)

נערבב היטב ונניח לספיגת טעמים לחצי שעה טרם הארוחה בתיאבון .

שוט שוקולד חם וצ`לי עוקני

החומרים

250 מ"ל שמנת/ניתן גם פרווה

200 גר` מטבעות/שוקולד לבישול( 54% מוצקי קקאו לפחות)

אבק פלפל שאטה גרוס

אופן ההכנה

נחמם את השמנת לסף רתיחה ונסיר מהאש ,נוסיף לשמנת תוך כדיי עירבוב את מטבעות השוקולד עד קבלת מרקם חלק .

נעביר לצייסרים/כוסיות אספרסו ונפזר מעל מעט אבל מעט צ`לי יבש .

כל שנותר להרים לחיים ולשתות בלגימה .

שבת שלום נעימה טעימה שתהיה לנו.

אהבתם את המתכון פרגנו ב- like בדף שלי

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts

ותמיד תזכרו כי "הנשמה היא הקסם"

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת