00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

שעועית צהובה בשמנת /מרק קר

 מהמטבח ההונגרי, מתאים לשבועות. רק לאוהבי הז`אנר הזה.  אחרים או שאוהבים או ששונאים

 - בבית הורי, אמא היתה מכינה את המרק המרענן הזה בקיץ, כאשר מתבקש משהו קר. תמיד זה בא עם בלינצ`ס כמנה עיקרית ואני אימצתי מנהג זה, וילדי נזכרים  בערגה עד היום בארוחה החלבית השבועית הזאת.  

בדרך כלל ארוחת שבועות עתירה בפשטדות וגבינות שמנות, וטעים לאכול משהו קל יותר.

המרק פשוט וקל להכנה, ובדיוק עתה יש בשווקים שעועית חדשה, טריה צעירה ורעננה.

איך בודקים טריות?

על השעועית להיות דקה וארוכה וחלקה מכתמים, וכששוברים אותה לא רואים סיבים, בשעועית ישנה יותר, נראה, שנמשך סיב ארוך ועבה לאורכה  וזה מעיד עליה. את הסיב  הזה צריך להסיר טרם בישול.

חומרים למרק:

750 גר` -  1 ק"ג שעועית צהובה טריה

3 שמנת חמוצה (להתחיל אם 2 ולהוסיף אם צריך)

מלח

שמיר קצוץ או עירית קצוצה

אופן הכנה:

שופכים את השעועית בקערת מים גדולה שוטפים היטב ומסננים. מנקים סיבים ועוקצים, שוברים ביד או חותכים בסכין, כל שעועית ל 3 חלקים

שמים בסיר , מכסים במים ומבשלים עד לריכוך השעועית.( כמה זמן? תלוי בטריות של השעועית ) 20-30 דקות בסיר מכוסה חלקית על אש נמוכה, לקראת סוף   הבישול ממליחים וטועמים אם צריך לתקן תיבול. מקררים לחמימות נעימה למגע. (אם חם מדי, תצא לנו גבינה קוטג`.)

בקערה נפרדת   שמים  2 (מתוך 3 ) שמנת חמוצה, ומערבבים פנימה כוס מנוזלי המרק החמים, להשוואת טמפרטורה.

לוקחים עם מצקת,  עוד מהמרק החמים, ומערבבים וכך ממשיכים עד לקבלת מרק קרמי משהו, 

* אם רוצים להוסיף סמיכות מוסיפים עוד שמנת וההפך ( הכי טוב להתחיל עם פחות ולהוסיף אם צריך) ואם רוצים לדלל מוסיפים ממרק הבישול..(לא חייבים להשתמש בכל הנוזלים).

בכף מחוררת, מוסיפים למרק + השמנת, את השעועית המבושלת שבסיר, מערבבים וטועמים. אם צריך מוסיפים מלח.  מקררים לחלוטין, שומרים מכוסה במקרר עד הגשה.

לפני הגשה מערבבים  את המרק ומגישים קר.

*ידידתי הטובה מרים שהיא/הוריה כמעט מאותה תפוצה כמוני , הוסיפה זיכרון ילדות משלה, ואמרה שאמה נהגה להוסיף למרק לפני הגשה שלוקון חומץ וכפית גדושה שמנת חמוצה באמצע צלחת המרק.

מכינים על השולחן שתי צלוחיות עם  שמיר קצוץ  ועירית קצוצה.   מפזרים לבחירתכם.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת