55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אור קטן גדול

שושני שמרים וממרח לוטוס

נתחיל בגלוי נאות ראשון - אני מתה על עוגות שמרים ....הריח המתפשט בבית, ריח ממכר ממש, הטעם הנפלא . האמת, עד לפני כמה שנים פחדתי מעצם הרעיון של עבודה עם בצק שמרים אולם בעקבות הוראות פעלה מדוייקות שקיבלתי מ-ד. ומתכון לבצק מופלא , נשבר הקרח בינינו. 

גלוי נאות שני - קיבלתי את ממרח הלוטוס במסגרת התנסות. 

ועכשיו הגענו לשלוב שני הגילויים ולמטרת הפוסט :P 

נלחמתי על הממרח ....הוא נפתח כשהגיע מהסופר וכולם רק "טעמנו" ....האמת היא שלטעמי הוא מתוק מדי , אולם בשילובו בעוגה המתיקות מתאזנת. 

 

עוגת שמרים במילוי ממרח לוטוס 

 5-6  כוסות קמח 

1 1/4  כוס חלב  פושר (ניתן להמיר חלק במים )

2 כפות שמרים יבשים
150 גר חמאה מומסת/רכה
גרידת לימון
1/2 כוס סוכר
כ 1/2 כפית מלח
1 כפית וניל
3 ביצים שלמות + חלמון נוסף


ללוש היטב כ- 8 דקות עד קבלת  בצק רך.

להתפיח עד הכפלה או כל הלילה במקרר.

לחלק לשלוש את הבצק

לרדד כל חלק בנפרד.

למרוח ממרח לוטוס ולגלגל לרולדה. להסיר את הקצוות ולפרוס כל גליל ל- 12 פרוסות .

להעמיד כל פרוסה בתבנית כאשר החלק החתוך כלפי מעלה , ברווחים ולהתפיח עוד 40 דקות עד שמכפילים נפח. 

אופים בחום 170 כ- 30 דקות עד שמזהיב. 

מכינים סירופ סוכר - 1/4 כוס מים + 1/4 כוס סוכר 

מביאים לרתיחה, מבשלים 2-3 דקות ומצננים. 

מברישים את העוגה החמה בסירופ. 


ככה העוגות לאחר ההתפחה 

והנה לאחר האפייה 

 

יאמייייייי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אור יחיד אלא אם צויין אחרת