00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת גבינה מסקרפונה ותותים

גבוהה ואלגנטית

כל מילה מיותרת וכל ביס עונג.

עוגה גבוהה, ועסיסית, עם שילוב טעמים מצוין של גבינה + תותים. שזה תמיד מוצלח, וכאן במיוחד.

חומרים לתבנית עגולה מס` 24

175 גר` 1+1/4 כוסות קמח רגיל לעוגה,

1 שקית, 10 גר` אבקת אפיה,

50 גר` (1/2 כוס) שקדים מולבנים טחונים דק,

קורט מלח,

6 ביצים בטמפרטורת החדר מופרדות לחלמונים/חלבונים .

200 גר` (1 כוס) סוכר,

1 כפית תמצית וניל,

חמאה לשימון התבנית.

לסירופ:

160מ"ל ( 2/3 כוס) מים,

100 גר` (1/2 כוס ) סוכר,

45 מ"ל(3 כפות) ליקר דובדבנים או ליקר פירות אחר, או ברנדי / רום,

למילית מסקרפונה ותותים:

1 מיכל (250 גר`) שמנת מתוקה,

1 מיכל גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר ,

1 מיכל (225 גר` ) גבינת שמנת 30% שומן (נפוליאון בטעם טבעי)

3-5 כפות ריבת תותים אפשר קנויה.

4 כפות אבקת סוכר

300 גר` תותים (כ1/2 סלסלה) טריים שטופים נקיים מעוקץ ופרוסים דק.

לקישוט:

4-5 תותים טריים, שטופים, נקיים מעוקץ חצויים, או פרוסים דק, ראו תמונות..

אופן הכנה:

מחממים תנור ל- 175 מעלות.

מרפדים תחתית תבנית עגולה מס` 24, בנייר אפיה משמנים דפנות התבנית בחמאה.

אופן הכנת העוגה :

מנפים לקערה קמח ואבקת אפיה. מובסיפים שקדים טחונים ומלח, מערבבים היטב.

מערבבים חלמונים+ ותמצית וניל בקערה נפרדת במטרפה ידנית.

מקציפים חלבונים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף לבן מוסיפים סוכר בהדרגה, וממשיכים להקציף כ- 2-3 דקות עד לקבלת קצף רך אך יציב.

+מוסיפיםחלמונים לקצף החלבונים, מערבבים בעדינות, בעזרת מטרפה ידנית, עד שנטמעים בתערובת.

מוסיפים בהדרגה תערובת קמח ושקדים לקצף החלבונים בשלוש פעמים ובעזרת מרית מקפלים את התערובת רק עד קבלת בלילה אחידה וחלקה לא יותר מדי ערבובים שנפח הבלילה לא ירד.

יוצקים את הבלילה לתבנית

אופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. 35-40 דקות תלוי בתנור.

מוציאים מהתנור מצנים מעט משחררים מהדפנות, בעזרת סכין , משאירים לצינן מהיר יותר .

מצננים היטב, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים בטמפרטורת החדר עד ההרכבה

עד כאן נית להכין יום מראש.

הכנת הסירופ:

מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן על להבה בינונית, מבשלים עד להמסת הסוכר, 2-3 דקות מסירים מהכיריים, מוסיפים ליקר ומערבים היטב. מצננים לחלוטין, ומחלקים ל 3 כוסות בכמות שוה.

הכנת המילית:

שמים שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה,גבינת שמנת,3 כפות ריבת תותים חלקה, ואבקת סוכר בקערת מיקסר, וטורפים במטרפה ידנית לתערובת חלקה ואחידה. מחברים וו הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה 2-3 דקות לקרם רך אך יציב. אם יש צורך ולאחר טעימה מוסיפים עוד 1-2 כפות ריבה.

הרכבת העוגה:

מחלקים את העוגה לרוחבה ל- שלושה חלקים שווים בעובים, מניחים שיכבה תחתונה על צלחת הגשה, ומברישים 1/3 מהסירופ.

מורחים מעל שכבת הבסיס קצת פחות מ- 1/3 כמות מקרם התותים, ומישרים מפזרים מחצית מפרוסות התותים הטריים.

מניחים שכבת עוגה שניה. מברישים בסירופ מורחים קרם תותים מחליקים, ומפזרים תותים פרוסים.

שכבת שלישית עוגה אחרונה, מברישים בסירופ, מורחים קרם תותים ומקשטים בשלושה תותים פרוסים או חצויים.

העוגה התפרסמה ב -על השולחן מאת חן שוקרון

ושם היא נקראת עוגת שכבות תותים מסקרפונה- פשוט הורסת!!!

עוגת "גבינה פירורים" http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2535226&r=1

קישור ל "שטרודל גבינה"http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2535006&r=1

עוגת אוראו חגיגית ומיוחדתhttp://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2188884&r=1

קרם שניט בקלי קלותhttp://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1404236&r=

ועוד לשבועות

שבועות/פשטדת גבינות ןמקרוני/מלוחה

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1283414&r=1

בלינצ'ס

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=989372&r=1

ועוד קישורים עם תותים, בבלוג הזה שלי

עוגת גבינה מסקרפונה ותותים

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2535300

ליפתן תותים / פונץ קר

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2512404

ריבת תותים

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2507601

תותים בשמנת

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2745598

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת