00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

ירקות העונה- תבשיל

 

 

 

 

 

 

 

אין כמו ביקור בשוק בימים אלה, הצבעוניות של הירקות, הטריות, המגוון עובדים על כל החושים,  לאכול אותם טריים, לאכול מבושלים, לאכול, לאכול לאכול  ירקות כי זה בריא...

 

 

תבשיל ירקות העונה:

 1 חציל ארוך עם קליפה חתוך לקוביות

  3  פלפלים בשרניים,  (1אדום  1 ירוק  1 צהוב ) חתוכים לרצועות

2 בצלים  פרוסים לטבעות,

  5-6עגבניות חתוכות לקוביות

 3 קישואים  בקליפתם, צעירים וארוכים חתוכים לריבועים

 לטיגון- שמן קנולה או  שמן זית

תבלינים: פלפל  שחור מלח

 קטשופ חריף שלוק נדיב מאוד.

 

אופן הכנה:

מתחילים מהחצילים. שמים את קוביות החציל במסננת  מעל קערה עמוקה, ומפזרים מלח גס, משהים כ- 30 דקות  מערבבים פעם אחת. החציל מזיע ומגיר נוזלים. שוטפים מהמלח ומשאירים בינתיים במסננת

בסיר בגודל בינוני רחב ועמוק מחממים שמן, ומטגנים את טבעות הבצל עד שקיפות,  

מוסיפים את רצועות הפלפלים, מטגנים יחד עד לריכוך חלקי,

מוסיפים את הקישואים, מערבבים

מוסיפים את קוביות החציל, מערבבים יחד מבשלים כ5 - 7 דקות,

 מוסיפים את קוביות העגבניות, מערבבים,

מוסיפים את התבלינים, ואחרי כ- 5 דקות שלוק נדיב קטשופ חריף מערבבים. מבשלים כ- 10 דקות נוספות, עד לריכוך החציל והקישוא. מכבים אש. מתקנים תיבול.

הצעת הגשה: מגישים  כתוספת למנה עיקרית עם אורז לבן.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת