00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

תיאודורס - מסעדה אתיופית

תיאודורס, אלנבי 13, תל-אביב

קשיי קליטה

ריבוי התרבויות והעדות יצר בארץ פסיפס קולינארי מגוון ומסקרן במיוחד. למרות שהמטבח האתיופי קיים בישראל כבר בערך 20 שנה, התחושה היא שרק לאחרונה הוא פתח צוהר לקהל הרחב. לפני זמן מה ביקרתי בתיאודורס – מסעדה אתיופית השוכנת ברחוב אלנבי בת"א.


הגענו למקום בשעת ערב, ופרט לנו נכחו שם מספר סועדים דוברי אנגלית. בתפריט ניתן למצוא מאכלים עם שמות שונים ומשונים מארץ האם. על מנת שלא להסתבך, וכדי להתרשם מכמה שיותר תבשילים, הזמנו פלטה בשרית, פלטה צמחונית – ומנה נוספת המבוססת על בשר כבש.


הקונספט בארוחה אתיופית פשוט למדי:  את המזון אוכלים באמצעות הידיים - קורעים חתיכה מהאינג`רה (הפיתה האתיופית) ומנגבים עמה את המאכלים השונים.


האינג`רה היתה ספוגית מדי, כבדה מאוד וממש סתמה את הקיבה אחרי כמה טעימות. הפלטות הזכירו במראן את ארוחת הטאלי ההודית – והכילו מנות צבעוניות, עתירות תבלינים וריחניות. חומרי הגלם הקרינו טריות ורעננות. יחד עם זאת, משהו לא עבד לי נכון מבחינת הטעם. האוכל היה בסיסי מדי וטעמו לא משכנע. התבשילים אמנם נראו שונים זה מזה, אך איכשהו היו דומים מדי בטעמיהם. מרקמם של כמה מהם היה עיסתי מדי. דווקא החריפות, שכל-כך מאפיינת את המטבח הזה, היתה מתונה מדי.

פלטה בשרית:

פלטה צמחונית:

 

דולת (תבשיל כבש טחון):

לא יודע עד כמה האוכל בתיאודורס נאמן למקור, אך באופן אישי אינני מצליח להתחבר למטבח האתיופי – ולא בפעם הראשונה. הארוחה כאן היתה חוויה מבחינה אתנית יותר מאשר מבחינה קולינארית.

ציון: 2.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת