00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

לחמניות גבינה

 

את הלחמניות היפות האלו הבאתי איתי, כגיבוי למפגש עם שתי חברות נפלאות ואהובות שלי   למען האמת נתבקשתי להכין למפגש הצמרת הזה פשטידת ירקות, (שאמנם הכנתי) אבל מאחר ושתיהן לא אוכלות בצל ולא שום ולא.. ולא... פחדתי שמרוב מוגבלויות גם הטעם  יהיה מוגבל. ולכן החלטתי להכין גם משהו כגיבוי. 

פגשתי את המתכון הזה לראשונה באתר מאקו, וכשראיתי שהמתכון הוא של חן שוקרון הענקית, הבנתי מיד שזו חייבת להיות הצלחה. אני אמנם שיניתי מעט, כי כאמור החברות שלי לא אוכלות שום. ובמתכון המקורי יש שום. והכנסתי עוד כמה שינויים קטנים (אילוצים של הרגע האחרון) אבל אני חייבת לציין כי הן יצאו נהדרות. והיו טעימות גם לאחר כמה שעות, למרות שאם תאכלו אותן בסמוך ליציאתן מהתנור, תהנו כפליים ;);)



 

 

אני אפיתי בתבנית שקעים של מאפינס גדולים, ויצאו לי 16 לחמניות.

 

המצרכים:

  • 3 כוסות קמח  

  • 1 שקית א.אפיה

  • 1/2 כפית סודה לשתיה

  • 1 כפית שטוחה מלח דק

  • 1 קופסאת קוטג` 5% (250 גר`)

  • 1 קופסאת גבינה לבנה 5% (250 גר`)

  • 100 גר` גבינת פרמז`ן מגוררת או גבינה צהובה העמק מגוררת

  • 100 גר` חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות

  • 1 כף טימין טרי קצוץ

  • 1 כפית שומשום שחור (לא חובה)

 

לציפוי הלחמניות:

  • 1 ביצה מהולה בכף מים קרים

  • מעט שומשום שחור 

 

 

 

ההכנה:

  1. הכניסו אל קערת המיקסר עם וו הגיטרה את הקוטג`, הגבינה הלבנה, הפרמז`ן והחמאה והפעילו את המיקסר במהירות בינונית לאיחוד המרכיבים.

  2. אל קערה נפרדת נפו את הקמח והוסיפו את הסודה לשתיה, השומשום, המלח והטימין. והוסיפו לאט לאט אל תערובת הגבינות שבמיקסר.

  3. המשיכו לערבל עד לאיחוד מלא של החומרים והפסיקו את פעילות המיקסר.

  4. שמנו מעט תבנית מאפינס. והכינו כדורים קטנים בגודל של כדור טניס. והכניסו כל כדור אל שקע בתבנית המאפינס.

  5. הברישו מעל כל לחמניה מעט מהביצה המהולה במים ופזרו מעט שומשום.

  6. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מע` למשך כ- 25 דקות. עד להזהבה יפה של הלחמניות.

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת