33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

לחמניות מעוטרות בצל.....

לפני כשבוע אירחנו לארוחת ערב, משפחה מממפיס טנסי .

האבא של המשפחה הוא ידיד של בעלי והוא ומשפחתו, אשתו, שני ילדיו וכלתו הגיעו לארץ לביקור בארץ הקודש. הם נוצרים בדתם וכל מה שקשור למקומות הקדושים, כנסיות, אבנים ומזכרות  מארץ ישראל ,חשוב מאוד בעיניהם.

כמובן שעל מועד האירוח ידעתי כחודש לפני. המשפחה הגיע לארץ בסביבות אמצע אפריל ואת היומים האחרונים בילו איתנו.

אחרי טיול ארוך בירושלים ,הגיעו למלון באיזור רחובות ,19.00 ,קבענו שעת איסוף לשעה 20.00 . בעלי נסע לאסוף אותם....חזרו אלינו כעבור שעתים, כלומר  בעשר בלילה. הם היו עייפים , מותשים וכל מה שרצו זה לישון, אך התחיבות היא  התחיבות והם הגיעו בשמחה.

השולחן היה ערוך ומוכן לקראתם. לכאורה לא ידעתי מה נכין, לאיזה כיוון של ארוחה ללכת, חלבית או בשרית . לבסוף החלטנו על חלבית והצלחנו .

הם מאוד התלהבו, פרשנו שולחן עשיר מכל טוב של סלטים, פשטידות, לחמים, גבינות , טחינה ביתית, תפוחי אדמה אפויים ובטטה. מגוון שיכול לספק את צרכי כל אחד ואחד בשולחן. סחטנו מיץ אשכוליות  אדומות טרי...הישר מן המטע והם התלהבו. מדבריהם הבנו שארוחת הערב היא הארוחה העיקרית, אצלהם ומבוססת  על  בשר ותוספת פחמימה , מאוד שונה מהנוהגים שלנו.

 

נכון,שהשולחן נראה כפרסומת לשולחן שבועות ....ללא כווונה תחילה. 

עכשיו בעודי כותבת את הדברים , אחלוק איתכם ואשתף מתכונים לקראת החג המתקרב.

 הכנתי לחמניות טעימות ועשירות  מתוך הבלוג  של יופי במטבח.

המונח פלצאלך הוא פולני מידי בשבילי, כל המילים המסתיימות עם הסיומת " ...לך" הן זרות לי ,מרוקאית שכמותי.

הלחמניות נראו טוב, רכות ונימוחות ולאירוח שתכננתי מושלמות. 

בשל השימוש בקמח מלא, שסופג יותר נוזלים וטעמים, מעט שיניתי את המתכון. 

מצרכים :

4 כוסות קמח לבן

4 כוסות קמח מלא

7 כפות שמן קנולה

3 כפות גדושות דבש

2 וחצי כפות שטוחות מלח

2 כפות שמרים 

2 עד שתים וחצי כוסות מים - להוסיף בזהירות עד להטמעה מלאה של הקמחים.

לציפוי :

2 בצלים פרוסים דק ומטוגנים

גרגרי פרג

ביצה טרופה + כף מים

מלח גס

אופן הכנה:

ניתן להכין במיקסר, אני בחרתי ללוש בידים.

בקערה גדולה מכניסים את הקמחים ,השמרים והשמן פרט למים ומלח.

מערבבים ומוסיפים בהדרגה את המים ולבסוף את המלח. לשים כעשר דקות  בקערה או על משטח מעט מקומח.

מניחים להתפחה ראשונה ולאחריה  מחלקים את הבצק ל 20 חלקים. מגלגלים כל  חלק לכדור ומרדדים לעלים עבים, בעזרת ידיים משוחות במעט שמן .

מניחים בתבנית אפייה להתפחה נוספת.

לחמניות בציפוי בצל 

מחממים תנור לחום של 190 מעלות , מפזרים, ביצה, מעט בצל, פרג, לא חובה ומלח גס ואופים כ 25 דקות .

לחמניות בציפוי בצל 

מוודאים שתחתית הלחמניות אפויה.

הלחמניות נשמרות  טריות מספר ימים בשקית סגורה.

לחמניות בציפוי בצל 

האורחים שלנו נסעו למחרת היום לים המלח ומצדה עם בעלי. חזרו בשעת ערב , התקלחו והסתדרו אצלנו לקראת ארוחת ערב חגיגית אליה הוזמנו...ההסעה עלינו. ובסוף אותו יום, שהיה בעצם תחילתו של היום הבא....אחת וחצי לפנות בוקר, ליוונו אותם לשדה התעופה.

חזרנו הביתה כעבור שעה מרוצים אבל מותשים. בעוד מספר שעות צריך לקום לעבודה, להכין את הילדים לבית הספר ולקיים יום פעילות רגיל. לי באופן אישי היה מאוד קשה לתפקד עם 4 שעות שינה   .

ברשומות הבאות אשתף אתכם במתכונים נוספים המתאימים לחג השבועות , חלקם ללא גבינה.

תודה ושבת שלום, אתי.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת